«Τσάι, συμπάθεια και προσμονή»

«Τσάι, συμπάθεια και προσμονή» Facebook Twitter
2

Με κείμενο υπό τον τίτλο: «Τσάι,συμπάθεια και προσμονή», σχολιάζει το σάιτ της Αριστερής Πλατφόρμας του Λαφαζάνη τη χθεσινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνκελα Μέρκελ στο Βερολίνο. Παράλληλα ο συντάκτης, μέλος  της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Άκης Μπαδογιάννης σημειώνει ότι η καγκελάριος αρκέστηκε σε στρεψοδικίες και παραπλανητικά επιχειρήματα.

Γράφει ο συντάκτης: «Με τα οικονομικά περιθώρια για την Ελλάδα να στενεύουν, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (23/3) η επίσημη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα με την Γερμανίδα Καγκελάριο Α. Μέρκελ, στο Βερολίνο.

Στη συνέντευξη Τύπου που παρατέθηκε αμέσως μετά την συνάντηση, ο Α. Τσίπρας έθεσε τα προβλήματα στην πραγματική τους βάση, αναζητώντας ανάσες ρευστότητας για την οικονομία. Ο Ελληνας πρωθυπουργός στην τοποθέτησή του, έκανε ειδική αναφορά στο ζήτημα του κατοχικού δανείου αλλά και τη δικαστική συνδρομή της γερμανικής κυβέρνησης ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα πεπραγμένα της Siemens.

Από τη γερμανική πλευρά, η Α. Μέρκελ αντιμετώπισε τη στάση του Αλ. Τσίπρα με παραπλανητικά επιχειρήματα. Πέραν των στρεψοδικιών, η Γερμανίδα Καγκελάριος δεν έκανε καμία άλλη χειρονομία και αρκέστηκε να παραπέμψει την επίλυση του ζητήματος της ρευστότητας στη συνεδρίαση του eurogroup, όπου θα εξεταστούν οι υπό επεξεργασία προτάσεις για μεταρρυθμίσεις της ελληνικής πλευράς.

Η κίνηση της Μέρκελ να παραπέμψει το ζήτημα της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας στο eurogroup, στην ουσία μεταφράζεται σε παράδοση της σκυτάλης στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, του οποίου οι πολιτικές αντιλήψεις είναι ευρέως γνωστές. Από αυτή την άποψη, η ελληνική κυβέρνηση καλείται να επιδείξει μία αυξημένη εγγρήγορση και ετοιμότητα. Η «προσμονή» για μία λύση με τους δανειστές της χώρας είναι βέβαιο ότι θα συνοδευθεί από τις αυξανόμενης έντασης πολιτικές αλλά και οικονομικές πιέσεις των τελευταίων».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Βουλή: Η οικονομική δραστηριότητα που δεν σέβεται το περιβάλλον, είναι «οικο-ανομία»

Έδωσε ομιλία ύστερα από 27 χρόνια - Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αθήνα
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΟ ΧΙΛΙΟΣΤΟ

Πολιτική / Τσακαλώτος: «Λάθος που δεν ψηφίσαμε ΠτΔ και έπεσε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου»

Το νέο ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό» του ΣΚΑΪ αποκάλυψε άγνωστα παρασκήνια και τις κρίσιμες αποφάσεις που σημάδεψαν την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αναδεικνύοντας τα λάθη, τις παραλείψεις και τις καθοριστικές επιλογές μέσα από τις αφηγήσεις των πρωταγωνιστών της περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
"παράδοση της σκυτάλης στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε"Καλά αυτοί δεν κατάλαβαν τίποτα. Τους τυφλώνει η ιδεολογία.