Τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group με θέμα την Ελλάδα

Τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group με θέμα την Ελλάδα Facebook Twitter
0

Στις 18.00 το απόγευμα θα συνεδριάσει σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης το Euroworking Group, με θέμα την Ελλάδα. Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν οι άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για τον Μάρτιο αλλά και οι μεταρρυθμίσεις που θα παρουσιάσει η Αθήνα στο Eurogroup της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δόθηκαν χθες από το Μαξίμου, οι έξι μεταρρυθμίσεις που θα παρουσιάσει η Ελλάδα ενώπιον των ΥπΟΙΚ των χωρών της ευρωζώνης θα αφορούν την ανθρωπιστική κρίση και τη διοικητική μεταρρύθμιση, τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία, τη μεταρρύθμιση της φορολογικής διοίκησης, την ενεργοποίηση του φορολογικού συμβουλίου και τη δημιουργία νέου ευέλικτου σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων αποτελούμενο από αυστηρά προσωρινούς ελεγκτές.

Όπως επισημαίνει η Καθημερινή, τα μηνύματα που έρχονται από τους σημαντικούς παίκτες της ευρωζώνης είναι ιδιαίτερα αυστηρά δείχνοντας ότι οι εταίροι θα κρατήσουν σκληρή στάση στις προτάσεις που θα έρθουν από την Αθήνα.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα Stuttgarter Zeitung ότι «προτού καταβληθούν περαιτέρω κεφάλαια, η Αθήνα θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει υλοποιήσει τους συμφωνημένους όρους», σημειώνοντας πως το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για να καταφέρει εξαρτάται από την Αθήνα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σημείωσε σε συνέντευξη στην ολλανδική τηλεόραση πως «υπάρχει πολλή ρητορική στο εσωτερικό. Κέρδισαν τις εκλογές με πολλές υποσχέσεις τις οποίες δεν έχουν χρήματα να υλοποιήσουν».

Στο μεταξύ, να εξηγήσει στους ψηφοφόρους που ότι δεν θα κρατήσει όλες του τις υποσχέσεις ζητά ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από τον Έλληνα πρωθυπουργό, με συνέντευξη του στην ισπανική El Pais.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Πολιτική / Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή: Ο δρόμος για την αξιοπιστία της Ελλάδας», στην Εθνική Πινακοθήκη
LIFO NEWSROOM
H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM