Στρατούλης: Το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θα εφαρμοστεί ''κατά τη διάρκεια της θητείας μας''

Στρατούλης: Το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θα εφαρμοστεί ''κατά τη διάρκεια της θητείας μας'' Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
0

«Tα γεφύρια πίσω μας τα έχουμε γκρεμίσει. Δεν έχουμε δρόμο επιστροφής. Θα εφαρμόσουμε το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της θητείας μας», δήλωσε το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης. Ο κύριος Στρατούλης επεσήμανε ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν τα κριτήρια για το ΕΚΑΣ, ούτε θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση που προβλεπόταν να αυξηθούν από 1η του έτους, ενώ σημείωσε πως θα δοθεί κανονικά η 13η σύνταξη για συντάξεις κάτω των 700 ευρώ, ενώ επιπλέον θα επανέλθει η σύνταξη των 360 ευρώ για άπορους υπερήλικες.

Σχετικά με τα Ταμεία αυτοαπασχολούμενων, ο κ. Στρατούλης υπογράμμισε πως θα αποποινικοποιηθεί και θα αλλάξει το όριο οφειλών για την απονομή σύνταξης, ενώ παράλληλα θα παραταθεί το καθεστώς των 50 ενσήμων για να έχει κάποιος βιβλιάριο Υγείας.

Ακόμη, είπε, θα διορθωθεί η σημερινή ρύθμιση που υποχρεώνει άνεργους να συγκεντρώσουν 100 ένσημα κατά τα τελευταία δυο χρόνια πριν λάβουν σύνταξη. Τέλος, είπε ότι θα επαναπροσληφθούν οι 170 υπάλληλοι που απομακρύνθηκαν από τα ασφαλιστικά Ταμεία λόγω διαθεσιμότητας, προκειμένου να καλυφθούν κενά στη στελέχωση.
Ανέφερε, χαρακτηριστικά, ότι στο ΙΚΑ έχουν απομείνει μόνο 18 ελεγκτές για την ανασφάλιστη εργασία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM
Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα ούτε υπομονή»

Πολιτική / Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα- ούτε υπομονή»

«Είναι καλό όσοι θέλουν να έρθουν να συζητήσουμε αυτές τις ανακοινώσεις, εμείς θα τις κάνουμε είτε έρθουν είτε όχι» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
THE LIFO TEAM