Λαπαβίτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει παντελώς το Μνημόνιο

Λαπαβίτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει παντελώς το Μνημόνιο Facebook Twitter
5

«Εγώ ξέρω τι λέει το διακηρυγμένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, πάνω στο οποίο κέρδισε τις εκλογές και τι λέει το κόμμα, οι άνθρωποι με τους οποίους συζητάω μέσα. Αυτό ξέρω. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει παντελώς το Μνημόνιο και ό,τι αυτό σημαίνει», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «ΒήμαFM» όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκηαναφορικά με τα μέτρα του μνημονίου στη συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφανγκ Σόιμπλε.

Σε ερώτηση αν ο κ. Βαρουφάκης «είναι εκτός γραμμής» απάντησε «δεν είπα αυτό το πράγμα» και πρόσθεσε: «Εγώ αξιολογώ τι συμβαίνει και τι λένε το πρόγραμμα και οι αποφάσεις... Δεν ξέρω πώς ακριβώς το εννοούσε ο κ. Βαρουφάκης. Να τον ρωτήσετε εσείς και θα τον ρωτήσω κι εγώ, όταν τον δω. Εγώ ξέρω ότι το μνημόνιο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια απαράδεκτη κατάσταση και θα σταματήσει να ισχύει. Αυτό ξέρω ότι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και γι' αυτό εκλέχθηκα μαζί του».

Ο κ. Λαπαβίτσας, ωστόσο, σημείωσε: «Ότι χρειάζεται η Ελλάδα βαθιές, διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, ποιος εχέφρων άνθρωπος στη χώρα μπορεί να το αμφισβητήσει; Πιστεύω πρώτα ότι θα πρέπει να υπάρξει βαθιά διαγραφή του χρέους. Δεν έχω δει να απορρίπτεται αυτό συνολικά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε έχω δει να αλλάζουν οι προγραμματικές θέσεις του».

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Δεν συμφωνει τουλαχιστον με ενα ποσοστό; Έστω με το 67%; Είναι δυνατόν το ΣΥΡΙΖΑ το οποιο ηθελε και το περιμενε (ολοι το περιμεναμε) οτι μετα τις 25/1 θα ειναι κυβερνηση να μην εχει δωσει μια κοινη και συμφωνη γραμμη πλευσης στους βουλευτες και τους υπουργους της; Καταλαβαινω να ακουγονται διαφορετικες αποψεις απο την συγκυβερνηση, αλλα και απο το ιδιο το ΣΥΡΙΖΑ; Δηλαδη εμεις ως πολιτες πως θα τους εμπιστευτουμε αν αλλα λεει ο ενας και αλλα ο αλλος; (καλα το γεγονος οτι αλλα λενε τη μια μερα και αλλα την αλλη δεν το σχολιαζω γιατι θα με πειτε κακοβουλη)
Καταλαβαίνω πως η όλη ιδέα πίσω απο το μνημόνιο είναι λάθος (αν και λογική αν δεί κανείς τα πράγματα απο την μεριά των δανειστών) αλλά θα συμφωνήσω με τον Βαρουφάκη πως μεγάλο μέρος των όρων του δεν είναι λάθος. Μην κοιτάτε που εδω επέλεξαν τον εύκολο δρόμο για να μην πλήξουν τα συμφέροντα τους και των φίλων τους. Δεν πιστεύω να διαφωνεί κανείς με μεταρυθμίσεις που στοχεύουν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας, την μείωση των ελλειμμάτων κ.α. Στο χέρι της κυβέρνησης είναι να αξιοποιήσει τις συστάσεις αυτές διαφορετικά.