Μαγνητικοί ανελκυστήρες οριζόντιας κίνησης έρχονται το 2016

Μαγνητικοί ανελκυστήρες οριζόντιας κίνησης έρχονται το 2016 Facebook Twitter
Η εποχή του ανελκυστήρα που κινείται με συρματόσχοινα πλησιάζειο στο τέλος της, υποστηρίζει η Thyssen-Krupp
0

"Καθώς το σχήμα και η αρχιτεκτονική δομή των κτιρίων αλλάζει, τα ασανσέρ που εξυπηρετούν τις μετακινήσεις μεγάλου όγκου  κατοίκων κι εργαζομένων σε αυτά, προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα. Η εποχή του ανελκυστήρα με συρματόσχοινα, μιας εφεύρεσης 160 ετών, πλησιάζει στο τέλος της".

Με αυτό το σκεπτικό, ο εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Thyssen-Krupp ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του, προχωρά στην ανάπτυξη ενός επαναστατικού συστήματος μηχανοκίνητων ανελκυστήρων που θα κινούνται οριζοντίως και καθέτως επάνω σε μαγνητικές ράγες, υιοθετώντας την ιδέα των μαγνητικών τραίνων Maglev που "αιωρούνται" πάνω σε μαγνητικές ράγες.

Το σύστημα MULTI όπως θα ονομάζεται, θα τεθεί σε δομικαστική λειτουργία το 2016, και θα αποτελείται απο πολλαπλές καμπίνες που θα κινούνται σε ταχύτητα 5 μέτρων το δευτερόλεπτο, επιτρέποντας στους επιβάτες να επιβιβάζονται σε έναν ανελκυστήρα ανά 15-30 δευτερόλεπτα.

Ο μέσος νεουορκέζος που εργάζεται σε έναν ουρανοξύστη, ξοδεύει 16,6 χρόνια της ζωής του περιμένοντας μπορστά από ένα ασανσέρ και 6 χρόνια μέσα σε αυτό, αναφέρει η ανακοίνωση της Thyssen-Krupp. Όμως εκτός από την εξοικονόμηση χρόνου, τα νέα ταχύτατα ασανσέρ της εταιρείας, εξασφαλίζουν και εξοικονόμηση χώρου στα κτήρια όπου θα εγκατασταθούν μειώνοντας τον όγκο που καταλαμβάνει ένα σύστημα ανελκυστήρων, έως και 50%.

Δείτε την παρουσίαση του νέου συστήματος μαγνητικών ανελκυστήρων οριζόντιας και κάθετης κίνησης MULTI, στο βίντεο που ακολουθεί:

[ΠΗΓΗ]

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

Τech & Science / Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

OpenAI, Google, Meta και Microsoft επενδύουν σε chatbots που θυμούνται όλο και περισσότερα για τους χρήστες τους, ενισχύοντας την εμπειρία αλλά και τα ερωτήματα για την ιδιωτικότητα και την εκμετάλλευση των δεδομένων
LIFO NEWSROOM
Το κουνούπι τίγρης μπορεί να μετατρέψει τον δάγκειο πυρετό και τη νόσο Τσικουνγκούνια σε ενδημικές ασθένειες στην Ευρώπη

Τech & Science / Ευρώπη: Το κουνούπι τίγρης ενδέχεται να μετατρέψει τον δάγκειο πυρετό και τη νόσο τσικουνγκούνια σε ενδημικές ασθένειες

Το κουνούπι τίγρης μετακινείται όλο και πιο βόρεια στην Ευρώπη καθώς η παγκόσμια θερμοκρασία αυξάνεται λόγω της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής
LIFO NEWSROOM
Οφέλη και κίνδυνοι από τα «φαντάσματα» των εκλιπόντων οικείων μας μέσω της τεχνητής νοημοσύνης

Τech & Science / Είμαστε σίγουροι πως θέλουμε η Τεχνητή Νοημοσύνη να «ζωντανέψει» τους νεκρούς μας;

Μια νέα μελέτη της Google εξετάζει τις απρόβλεπτες συνέπειες που μπορεί να έχει η διαδικασία μετενσάρκωσης που θα προσφέρουν στο άμεσο μέλλον οι μηχανισμοί της τεχνητής νοημοσύνης.
LIFO NEWSROOM