Δείτε πώς 18.850 τζιν παντελόνια γεμίζουν ένα γήπεδο ποδοσφαίρου

Δείτε πώς 18.850 τζιν παντελόνια γεμίζουν ένα γήπεδο ποδοσφαίρου Facebook Twitter
0
Δείτε πώς 18.850 τζιν παντελόνια γεμίζουν ένα γήπεδο ποδοσφαίρου Facebook Twitter

Σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει τους καταναλωτές της να δωρίζουν ή να ανακυκλώνουν τα παλιά τους τζιν, η Levi's συγκέντρωσε σχεδόν είκοσι χιλιάδες παντελόνια γεμίζοντας ένα ολόκληρο γήπεδο στα πλαίσια του πρότζεκτ "Field of Jeans".


Χιλιάδες τόνοι αποβλήτων κλωστοϋφαντουργίας γεμίζουν τους χώρους υγειονομικής ταφής κάθε χρόνο, έτσι προσπάθειες όπως αυτή βοηθούν στην προώθηση ενός πιο υπεύθυνου τρόπου ζωής αλλά και στην προώθηση ενός βιώσιμου επιχειρηματικού μοντέλου όπου η Levi's θα δημιουργεί καινούριες θέσεις εργασίας -το κόστος των οποίων θα καλύπτεται από τα κέρδη της εκ νέου πώλησης των παλιών και χρησιμοποιημένων ενδυμάτων.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι κάτοικοι του Σαν Φραντσίσκο (σε γήπεδο του οποίου πραγματοποιήθηκε το Field of Jeans) στέλνουν περισσότερους από δύο τόνους κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων κάθε ώρα προς υγειονομική ταφή.

Τα απόβλητα αυτά παράγουν περίπου 14 τόνους εκπομπών CO2.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Ευρωπαίοι ακροδεξιοί μιμούνται τον Τραμπ στην «εκστρατεία κατά της Antifa»

Διεθνή / Οι Ευρωπαίοι ακροδεξιοί μιμούνται τον Τραμπ στην «εκστρατεία κατά της Antifa»

Ο Αμερικανός πρόεδρος προσφέρει νομιμότητα, αφήγημα και συνοχή στη νέα ευρωπαϊκή δεξιά, ενώ γύρω του έχει ήδη στηθεί ένα δίκτυο χρηματοδοτών και δεξαμενών σκέψης που συνθέτουν μια «Maga internationale»
LIFO NEWSROOM
Στρατηγική συνεργασία ΗΠΑ-Φινλανδίας στην Αρκτική: Κατασκευάζονται 11 νέα παγοθραυστικά

Διεθνή / Στρατηγική συνεργασία ΗΠΑ-Φινλανδίας στην Αρκτική: Κατασκευάζονται 11 νέα παγοθραυστικά

Οι ΗΠΑ και η Φινλανδία ανακοίνωσαν κοινό σχέδιο για την κατασκευή 11 παγοθραυστικών, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας και των συμφερόντων στην Αρκτική, σε μια περίοδο γεωπολιτικής έντασης
LIFO NEWSROOM
ΜΟΔΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΙΝΔΙΑ

Διεθνή / Η «πρωτεύουσα των απορριμμάτων»: Πώς η ανακύκλωση ρούχων σκοτώνει εργάτες στην Ινδία

Η πόλη Πανιπάτ της Ινδίας, γνωστή ως «πρωτεύουσα της ανακύκλωσης ρούχων», πληρώνει βαρύ τίμημα - Οι εργάτες πνίγονται σε χνούδι και τοξικά λύματα, ενώ οι μικροΐνες καταστρέφουν πνεύμονες και περιβάλλον
LIFO NEWSROOM