Η πρώτη ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα από το 2007

Η πρώτη ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα από το 2007 Facebook Twitter
0

Στη Γάζα έφτασε η πρώτη αποστολή επισιτιστικής βοήθειας του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος η οποία μετέφερε τρόφιμα.


Οι 18 νταλίκες ξεκίνησαν από την Αλεξάνδρεια στην Αίγυπτο και έφτασαν στη Γάζα μετά από επτά ώρες για να διανείμουν το πολύτιμο φορτίο τους. Σημειώνεται ότι αυτή είναι η πρώτη φορά από το 2007 όπου ανθρωπιστική βοήθεια περνάει τα σύνορα της περιοχής ενώ μια δεύτερη αποστολή του WFP αναμένεται εντός των επόμενων ημερών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία του ΟΗΕ στη Γενεύη είναι η πρώτη φορά από τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, το 2007, που χρησιμοποιείται η μεθοριακή διάβαση στη Ράφα. "Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε πρόσβαση στη Λωρίδα της Γάζας από διάφορες οδούς, συμπεριλαμβανομένης και της διάβασης στη Ράφα, ώστε να διασφαλίσουμε τη σταθερή ροή επισιτιστικής βοήθειας για τον πληθυσμό", ανέφερε ο Μοχάμεντ Ντιάμπ, ο διευθυντής του Προγράμματος το οποίο θα διανείμει τρόφιμα αρκετά για να θρέψουν 150.000 ανθρώπους για πέντε ημέρες.

Από την έναρξη των συγκρούσεων στη Γάζα, τον Ιούλιο, το ΠΕΠ παρείχε καθημερινά έτοιμα γεύματα σε περίπου 350.000 ανθρώπους ενώ διένειμε τρόφιμα σε περισσότερους από 120.000. Προκειμένου να συνεχίσει το πρόγραμμά του στην Παλαιστίνη το ΠΕΠ χρειάζεται περίπου 70 εκατομμύρια δολάρια ώστε να εξασφαλίσει ότι η αποστολή του θα συνεχιστεί για τρεις μήνες

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM
Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Διεθνή / Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Η κύρια αιτία δυσαρέσκειας είναι η εμπορική συμφωνία Ε.Ε.-ΗΠΑ που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι, μετά την απειλή του Αμερικανού προέδρου ότι θα επέβαλε δασμούς 30% στις ευρωπαϊκές εξαγωγές
LIFO NEWSROOM