40 μέλη της Μπόκο Χαράμ νεκρά

40 μέλη της Μπόκο Χαράμ νεκρά Facebook Twitter
1

40 μέλη της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ έπεσαν νεκρά από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας του Καμερούν, σε συγκρούσεις που είχαν μαζί τους στον βορρά της χώρας.

Το Καμερούν δέχεται επικρίσεις ότι δεν καταβάλλει τις προσπάθειες που πρέπει για να εξουδετερώσει την τρομοκρατική οργάνωση που εδρεύει στη Νιγηρία. Σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης του Καμερούν να αντικρούσει τις επικρίσεις ανέπτυξε περίπου χίλιους στρατιώτες στο βορειότερο άκρο του αυτήν την εβδομάδα.

Επίσης επιβεβαιώθηκε η απελευθέρωση δύο ιερέων και της μοναχής που είχαν απαχθεί  από την Μπόκο Χαράμ πριν από μερικές εβδομάδες. «Είναι καλά στην υγεία τους και τώρα βρίσκονται σε ένα αεροπλάνο με προορισμό το Γιαουντέ", δήλωσε τηλεφωνικά στο Ρόιτερς ο υπουργός Επικοινωνιών, Ίσα Τσιρόμα Μπακαρί.

Οι τρεις όμηροι είχαν απαχθεί στις αρχές του Απριλίου από ενόπλους στο βόρειο Καμερούν. Καμία  οργάνωση δεν είχε αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή αυτή, αλλά οι δυνάμεις ασφαλείας του Καμερούν την απέδωσαν αμέσως σε ένοπλους Νιγηριανούς ισλαμιστές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Διεθνή / Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Η Τσούρκοβ, ερευνήτρια στο επάγγελμα, είχε εξαφανιστεί στο Ιράκ το 2023 κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού - Μήνες μετά ο Νετανιάχου αποκάλυψε πως έχει απαχθεί από την Κατάιμπ Χεζμπολάχ
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Διεθνείς αντιδράσεις και φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Διεθνή / Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Συνεδριάζει εκτάκτως απόψε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - Φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Το εμιράτο «επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ανταποδώσει αυτή την κατάφωρη επίθεση», δήλωσε ο πρωθυπουργός του σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM
Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Διεθνή / Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Η κύρια αιτία δυσαρέσκειας είναι η εμπορική συμφωνία Ε.Ε.-ΗΠΑ που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι, μετά την απειλή του Αμερικανού προέδρου ότι θα επέβαλε δασμούς 30% στις ευρωπαϊκές εξαγωγές
LIFO NEWSROOM