Ισραήλ: Υπερορθόδοξοι Εβραίοι διαδήλωσαν εναντίον της υποχρεωτικής θητείας

Ισραήλ: Υπερορθόδοξοι Εβραίοι διαδήλωσαν εναντίον της υποχρεωτικής θητείας Facebook Twitter
3

Εκατοντάδες χιλιάδες υπερορθόδοξοι προσευχήθηκαν μαζικά στην Ιερουσαλήμ, διαμαρτυρόμενοι ενάντια σε νόμο που τους επιβάλλει από την υποχρέωση να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία. Ο νόμος, αν επικυρωθεί να βάλει τέλος σε μία παράδοση που ξεκίνησε από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ και αφορά την κοινότητα των υπερορθόδοξων χαρεντί.

 

Οι Ισραηλινοί, άντρες και γυναίκες καλούνται να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία, όταν γίνουν 18. Ωστόσο οι χαρεντί, δηλαδή «αυτοί που τρέμουν απέναντι στο Θεό», ήταν απαλλαγμένοι από την υποχρέωση κάτι που προκαλούσε δυσαρέσκεια στους συμπατριώτες τους.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ωραία,κουνιούνται πάνω κάτω σαν ψυχαναγκαστικοί.Πολλές θρησκείες φαίνεται σαν να μαζεύονται 10 γενειοφόροι και να λένε μεταξύ τους:θα τους βάλουμε να κάνουν την τάδε μαλακία,όπως να σηκώνουν το πόδι και να προσπαθούν να φτάσουν την μύτη με το γόνατο,για να δούμε θα το κάνουν;Το κάνουμε λοιπόν και αυτοί απλά ξεραίνονται στα γέλια από την ηλιθιότητα που μας δέρνει.