Ομπάμα: «Η Ρωσία θα έχει απροσδιόριστο κόστος αν επέμβει στην Κριμαία»

Ομπάμα: «Η Ρωσία θα έχει απροσδιόριστο κόστος αν επέμβει στην Κριμαία» Facebook Twitter
2

Για απροσδιόριστο κόστος προειδοποίησε τη Ρωσία ο Μπάρακ Όμπαμα σε περίπτωση που η Ρωσία επέμβει στην Κριμαία. Παράλληλα ο αμερικανός Πρόεδρος εξέφρασε την βαθιά του ανησυχία για τις αναφορές περί ρωσικών στρατιωτικών κινήσεων στο εσωτερικό της Ουκρανίας.

«Είμαστε βαθύτατα ανήσυχοι από τις εκθέσεις για στρατιωτικές κινήσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο εσωτερικό της Ουκρανίας», δήλωσε σε ολιγόλεπτη αναφορά του ενώπιον δημοσιογράφων στο Λευκό Οίκο, σε μια μη προγραμματισμένη εμφάνιση που έγινε μόνο και μόνο για να προειδοποιήσει τους ρώσους.

Επίσης σημείωσε ότι οποιαδήποτε παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Κριμαίας θα είναι Ουκρανίας θα είναι «εξαιρετικά αποσταθεροποιητική».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σταθούν με τη διεθνή κοινότητα στην οποία δηλώνεται ότι θα υπάρξει κόστος για οποιαδήποτε στρατιωτική παρέμβαση στην Ουκρανία», είπε αυστηρά.

Λίγο νωρίτερα η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ ανέφερε ότι «οι ΗΠΑ είναι σοβαρά ανήσυχες από τις εκθέσεις για την ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Κριμαία» και απηύθυνε έκκληση για την άμεση αποστολή μιας ανεξάρτητης διεθνούς αποστολής διαμεσολάβησης στην Ουκρανία.

Από την πλευρά της Ρωσίας η αντίδραση είναι ότι η Μόσχα ενεργεί «σύμφωνα με τις υφιστάμενες συμφωνίες που έχει η Μόσχα με το Κίεβο για την ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων».  

Από την πλευρά του, το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανέφερε ότι διαθέτει πληροφορίες για κινήσεις άγνωστων «ριζοσπαστικών δυνάμεων», που σχεδιάζουν επιχείρηση αφοπλισμού των ουκρανικών στρατιωτικών μονάδων στην Κριμαία νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο για να εγκαταλείψει την εξουσία στη Βενεζουέλα

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο για να εγκαταλείψει την εξουσία στη Βενεζουέλα

Σύμφωνα με Αμερικανικά μέσα, ο Τραμπ είπε: «Μπορείς να σώσεις τον εαυτό σου και τους πιο κοντινούς σου, αλλά πρέπει να φύγεις από τη χώρα τώρα», προσφέροντας ασφαλή διέλευση στον Μαδούρο
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Κινητοποιήθηκε ο στρατός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων - Από τι προκλήθηκε η νόσος

Διεθνή / Ισπανία: Κινητοποιήθηκε ο στρατός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων - Από τι προκλήθηκε η νόσος

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων εξαπλώνεται γρήγορα ανάμεσα στα γουρούνια και τους αγριόχοιρους, αποτελώντας σημαντικό οικονομικό κίνδυνο για την Ισπανία, μία από τις χώρες με τις μεγαλύτερες εξαγωγές χοιρινού στον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ο Γκάι Πιρς ζητά συγγνώμη για posts κατά του Ισραήλ – Αποχωρεί από τα social media

Διεθνή / Ο Γκάι Πιρς ζητά συγγνώμη για posts κατά του Ισραήλ – Αποχωρεί από τα social media

Ο διάσημος ηθοποιός ζήτησε συγγνώμη για τη δημοσιοποίηση «παραπληροφόρησης και ψευδών ισχυρισμών» εναντίον του Ισραήλ στα social media, όπου είχε εκφράσει την υποστήριξή του στην Παλαιστίνη
LIFO NEWSROOM
Στη χώρα που θεωρείται πρότυπο ισότητας, οι γυναίκες αναγκάζονται να αποσυρθούν από τη δημόσια ζωή

Διεθνή / Στη χώρα που θεωρείται πρότυπο ισότητας, οι γυναίκες αναγκάζονται να αποσυρθούν από τη δημόσια ζωή

Η Σουηδία έχει θεωρηθεί για δεκαετίες παγκόσμια πρωταθλήτρια στην ισότητα των φύλων και υπερηφανεύεται για την ελευθερία έκφρασης, ωστόσο, τα στοιχεία για τις γυναίκες πολιτικούς δείχνουν μια διαφορετική εικόνα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια