Άκυροι οι gay γάμοι στην Αυστραλία

Άκυροι οι gay γάμοι στην Αυστραλία Facebook Twitter
0

Απότομα διακόπηκε ο μήνας του μέλιτος για δεκάδες ομοφυλόφιλα ζευγάρια στην Αυστραλία. Λίγες μέρες μετά την τέλεση των πρώτων γάμων ζευγαριών του ίδιου φύλου στην επικράτεια της πρωτεύουσας Καμπέρα, το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε το νόμο αντισυνταγματικό.

Απογοήτευση επικρατεί στα δεκάδες γκέι ζευγάρια από όλη τη χώρα, που έσπευσαν στην πρωτεύουσα την προηγούμενη εβδομάδα προκειμένου να παντρευτούν. «Νιώθω συντετριμμένος. Μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα παντρευτήκαμε και χωρίσαμε, σε νομικό βέβαια επίπεδο. Όπως είπε κι άλλο ένα όμορφο ζευγάρι πίσω μου, εμείς είμαστε ακόμα παντρεμένοι», λέει ο νεόνυμφος Άιβαν.

 

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι ο νόμος που ισχύει σε μια περιοχή δεν μπορεί να υπερισχύσει της ομοσπονδιακής νομοθεσίας, η οποία χαρακτηρίζει γάμο την ένωση άνδρα με γυναίκα.

Πηγή: Euronews

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΗΠΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΑΣΜΟΙ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ: «Η συμφωνία είναι συμφωνία»

«Η ΕΕ αναμένει από τις ΗΠΑ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους που ορίζονται στην κοινή δήλωση, όπως και η ΕΕ τηρεί τις δικές της δεσμεύσεις», αναφέρει η ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΗΠΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ

Διεθνή / Γαλλία: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών - «Δεν δεχόμαστε μαθήματα σχετικά με την βία»

«Αρνούμαστε οποιαδήποτε εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τον θάνατο του ακροδεξιού Κεντέν Ντεράνκ
THE LIFO TEAM