ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Κον Μπεντίτ: «Η Χ.Α. δολοφονεί, ήρθε η ώρα η Ευρώπη να προστατεύσει τους Έλληνες»

Κον Μπεντίτ: «Η Χ.Α. δολοφονεί, ήρθε η ώρα η Ευρώπη να προστατεύσει τους Έλληνες» Facebook Twitter
1

Κραυγή αγωνίας και αγανάκτησης με όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και εξαιτίας της πολιτικής λιτότητας απηύθυνε προς τους ευρωπαίους ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα. Μιλώντας στο ραδιόφωνο Europe1, κάλεσε την Ευρώπη να διορθώσει τα λάθη της, τονίζοντας ότι  «τα μέτρα που προτείνει η Ευρώπη αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά, άδικα και αθέμιτα», και ότι πατά τις ελληνικές ευθύνες «τώρα θα πρέπει να αλλάξουμε προσανατολισμό».

 «H Eλλάδα υποφέρει, η ελληνική κοινωνία υποφέρει. Οι άνεργοι έχουν φθάσει το 28% και οι φτωχοί τα 3,4 εκατομμύρια σε σύνολο 11 εκατομμύρια κατοίκων. Οι τραγικές συνέπειες της πολιτικής λιτότητας γίνονται καθημερινά όλο και πιό αισθητές, στην υγεία, στη στέγαση την παιδεία. Πίσω από τα νούμερα είναι οι άνθρωποι, οι άρρωστοι που δεν δέχονται περίθαλψη, οι όλο και περισσότεροι άστεγοι, οι εκπαιδευτικοί που δεν πληρώνονται πλέον, οι οικογένειες χωρίς οικονομικούς πόρους, τα παιδιά που δεν τρώνε παρά μια φορά την ημέρα» υπογράμμισε ο Γαλλο-γερμανός πολιτικός.

Πρότεινε να αναλάβει η Ευρώπη για μια διετή περίοδο την ευθύνη  για μια ελάχιστη κοινωνική προστασία στην Ελλάδα, όπως να πληρώνει τα νοσοκομεία και την παιδεία για να υπάρχει ένα ελάχιστο επίπεδο ασφάλειας στην Ελλάδα.

Ο Κον Μπεντιτ υπογράμμισε ότι σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει η Χ.Α. που έφτασε το 14% στις δημοσκοπήσεις και που «δολοφονεί».

 «Η Χρυσή Αυγή σκοτώνει, η Χρυσή Αυγή δολοφονεί» φώναξε ο πολιτικός, τονίζοντας ότι πρόκειται για κόμμα «ρατσιστικό και αντισημιτικό».

«Δίπλα του το ακροδεξιό γαλλικό Εθνικό Μέτωπο μοιάζει σαν «ένα κόμμα κεντρώο ή φιλελεύθερο», είπε χαρακτηριστικά ο Κον Μπεντιτ.

1

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM