Δακρυγόνα το πρωί στη Β. Σοφίας

Δακρυγόνα το πρωί στη Β. Σοφίας Facebook Twitter
0

Σχολικοί φύλακες άρχισαν να συγκεντρώνονται νωρίς το πρωί στο προαύλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη Β. Σοφίας με σκοπό να συναντήσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για το θέμα της διαθεσιμότητας. Όμως, δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν φτάσει από νωρίς προχώρησαν σε επιχείρηση απομάκρυνσης των σχολικών φυλάκων, κάνοντας μάλιστα και χρήση δακρυγόνων. Δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ενώ οι συγκεντρωμένοι απωθήθηκαν στη Βασιλίσσης Σοφίας, όπου και παραμένουν. Κλειστή είναι η Β. Σοφίας και στα δύο ρεύματα.

Μικροένταση δημιουργήθηκε και ανάμεσα στα ΜΑΤ και σε δημοσιογράφους, καθώς οι αστυνομικοί ήθελαν να στείλουν και τις τηλεοπτικές κάμερες στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Ο Κ. Μητσοτάκης έφτασε τελικά στο υπουργείο με μοτοσικλέτα, δεχόμενος φωνές και ύβρεις από τους συγκεντρωμένους που είχαν δεχτεί προηγουμένως την επέμβαση των ΜΑΤ. Ο υπουργός συναντήθηκε με εκπροσωπους των σχολικών φυλάκων. «Απωθήθηκαν με την απολύτως αναγκαία και περιορισμένη χρήση χημικών», λέει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της η ΓΑΔΑ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο σχέδιο για ασφαλέστερες σιδηροδρομικές διαβάσεις – Τι προτείνει ο ΣΕΣ

Ελλάδα / Νέο σχέδιο για ασφαλέστερες σιδηροδρομικές διαβάσεις – Τι προτείνει ο ΣΕΣ

Ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια στις ισόπεδες σιδηροδρομικές διαβάσεις και καταθέτει ολοκληρωμένες προτάσεις εκσυγχρονισμού, με στόχο τη μείωση των ατυχημάτων και την εναρμόνιση με τις ευρωπαϊκές πρακτικές
LIFO NEWSROOM
Hellenic Train: Απεργούν οι μηχανοδηγοί την Πέμπτη - Αντιδρούν σε απολύσεις συναδέρφων τους

Ελλάδα / Hellenic Train: Απεργούν οι μηχανοδηγοί την Πέμπτη - Αντιδρούν σε απολύσεις συναδέρφων τους

«Οι εκπρόσωποι της Hellenic Train δήλωσαν πως η εταιρεία στα πλαίσια της 'αναδιοργάνωσής της' επιλέγει να απολύει όσους βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΠΕΠΕ
LIFO NEWSROOM