Συρία: Οπισθοχώρησε ο Ομπάμα

Συρία: Οπισθοχώρησε ο Ομπάμα Facebook Twitter
3

Η κυβέρνηση Ασαντ, μέσω φιλοκαθεστωτικών συριακών ΜΜΕ, παρουσίασε  ως «οπισθοχώρηση»  την απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα να ζητήσει την έγκριση του Κογκρέσου προτού προβεί σε οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία.

«Ο Ομπάμα ανακοίνωσε χθες, άμεσα ή έμμεσα, το ξεκίνημα της ιστορικής αμερικανικής οπισθοχώρησης», γράφει στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας al-Thawra.

Διστακτικός και σε σύγχυση ο Ομπάμα

 

Στο ίδιο κλίμα, ο σύρος υφυπουργός Εξωτερικών, Φαϊσάλ Μοκτάντ, ανέφερε πως ο Μπαράκ Ομπάμα εμφανίστηκε διστακτικός και σε σύγχυση και έσπευσε να χαρακτηρίσει ανεύθυνη τη γαλλική κυβέρνηση επειδή, όπως τόνισε, υποστηρίζει οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα ήταν φανερά διστακτικός, απογοητευμένος και σε σύγχυση κατά τη χθεσινή ομιλία του. Κανένας δεν μπορεί να δικαιολογήσει μια αδικαιολόγητη επίθεση. Οι γάλλοι πολιτικοί παραπλάνησαν το γαλλικό λαό και συμπεριφέρθηκαν με ανεύθυνο τρόπο. Παραποίησαν τα γεγονότα και υποστηρίζουν οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα», είπε σε δημοσιογράφους ο Μοκτάντ.

Αντιπολίτευση: Ζητά από το Κογκρέσο να εγκρίνει τη στρατιωτική δράση

 

Από την άλλη πλευρά, η συριακή αντιπολίτευση κάλεσε τα μέλη του Κογκρέσου να επιτρέψουν τελικά επίθεση κατά της Συρίας.

Σε ανακοίνωσή του, ο συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης, που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη, καλεί τα μέλη του Κογκρέσου να υποστηρίξουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης για να σταματήσει η μηχανή θανάτου του Άσαντ.

«Δικτατορίες όπως το Ιράν και Βόρεια Κορέα παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή με ποιον τρόπο θα αντιδράσει ο ελεύθερος κόσμος στη χρήση χημικών όπλων εναντίον του συριακού λαού από το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ. Εάν δεν υπάρξει απάντηση σε μια τέτοια παραβίαση των διεθνών κανόνων, οι δικτάτορες όλου του κόσμου θα ενθαρρυνθούν να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Άσαντ . Η απάθεια της διεθνούς κοινότητας τους τελευταίους τριάντα μήνες επέτρεψε στο καθεστώς να φθάσει στο σημείο να σκεφτεί ότι μπορεί να κάνει χρήση χημικών όπλων χωρίς να τιμωρηθεί. Αυτό δείχνει ότι δεν πιστεύει σε μια πολιτική λύση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΙΑΛΙΤΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Βρετανία: Η «συγγνώμη» του Channel 4 για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης σε ριάλιτι

Η επικεφαλής του βρετανικού καναλιού δήλωσε ότι πιστεύει ότι το κανάλι ενήργησε σωστά, αλλά ότι «λυπάται βαθιά» για την ταραχή που προκάλεσε στις συμμετέχουσες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΝΕΪ ΦΡΑΝΚ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΠΑ

Διεθνή / Πέθανε ο Μπάρνεϊ Φρανκ, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος βουλευτής των ΗΠΑ, σε ηλικία 86 ετών

Ο Φρανκ υπηρέτησε στο Κογκρέσο από το 1981 έως το 2013 και υπήρξε βασικός «αρχιτέκτονας» του Dodd-Frank Act, του νομοσχεδίου που δημιούργησε νέους εποπτικούς μηχανισμούς και επέβαλε αυστηρότερους περιορισμούς στις τράπεζες μετά τη Μεγάλη Ύφεση του 2008
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / «Η πόρτα προς το μέλλον της Γάζας παραμένει κλειστή»: Οι υποσχέσεις Τραμπ για ανοικοδόμηση «κολλάνε»

H Γάζα παραμένει χωρίς σαφή ορίζοντα αποκατάστασης, με τους κατοίκους να συνεχίζουν να ζουν σε συνθήκες κρίσης και το πολιτικό μέλλον της περιοχής να παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια