Στη Συρία ο ΟΗΕ

Στη Συρία ο ΟΗΕ Facebook Twitter
0

 Ομάδα επιθεωρητών του ΟΗΕ θα μεταβεί το συντομότερο στη Συρία για να ερευνήσει καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων στη χώρα κατά τη διάρκεια του εμφυλίου.

Ο  εκπρόσωπος του ΟΗΕ Μάρτιν Νεσίρκι, δεν διευκρίνισε πόσο θα μείνουν στη Συρία οι επιθεωρητές.

Χθες, είχε ανακοινωθεί πως η κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ συμφώνησε τελικά να επιτρέψει την πρόσβαση σε τρεις περιοχές στις οποίες αναφέρθηκε ότι έγινε χρήση χημικών όπλων.

Οι επιθεωρητές βρίσκονται ήδη στη Χάγη και «θα είναι έτοιμοι να αναχωρήσουν μόλις οριστικοποιηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες της αποστολής τους», πρόσθεσε ο Νεσίρκι.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ κάλεσε τη συριακή κυβέρνηση να παράσχει πλήρη πρόσβαση στους επιθεωρητές, ώστε να μπορέσουν να επιτελέσουν με επιτυχία το έργο τους. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τους επιτραπεί να έρθουν σε επαφή και με σημαντικούς μάρτυρες, όπως γιατρούς και ασθενείς «χωρίς παρεμβάσεις και χειραγώγηση».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM