«Ρωτήστε τον Άκη για τις διακοπές του, το γάμο του και τη βάφτιση στο Πατριαρχείο»

«Ρωτήστε τον Άκη για τις διακοπές του, το γάμο του και τη βάφτιση στο Πατριαρχείο» Facebook Twitter
0

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζονται οι αποκαλύψεις του Νίκου Ζήργα για τον Άκη Τσοχατζόπουλου στη δίκη για τις μίζες, στο Κακουργιοδικείο. Σήμερα ο συγκατηγορούμενος του πρώην υπουργού και «δεξί» του χέρι, την εποχή της παντοδυναμίας του κατά το κατηγορητήριο, κάλεσε την έδρα να ρωτήσει τον Τσοχατζόπουλο «για τα ποσά -πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ- που ξόδεψε να βγει βουλευτής για να έχει την ασυλία, αλλά δεν βγήκε».

Έιπε επίσης ότι «τις διακοπές που έκανε στη Σαρδηνία με τη Βίκυ Σταμάτη με ιδιωτικό αεροσκάφος. Τα έξοδα για τον γάμο του στο Παρίσι και για τη βάπτιση του παιδιού του στο Πατριαρχείο".

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Τσοχατζόπουλος για να διαμαρτυρηθεί. "Είναι απολογία κατηγορουμένου αυτό; Κατηγορητήριο είναι αυτό... Δεν μπορούμε να ακούμε ό,τι να 'ναι", φώναξε ο πρώην υπουργός  από το εδώλιο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο Ζήγρας είπε επίσης, σύμφωνα με τα Νέα ότι  "όλα ξεκίνησαν το 1997-1998 από την επιθυμία του Άκη Τσοχατζόπουλου και τότε περίπου τον έφερε σε επαφή με κάποιον Ντίνο Μιχαηλίδη (σ.σ είναι ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου και ήδη κατηγορούμενος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος), ο οποίος εκπροσωπεί αραβικά συμφέροντα που θα έκαναν επενδύσεις στην Ελλάδα σε ακίνητα".

Ο κατηγορούμενος περιέγραψε συγκεκριμένα ραντεβού όπου, όπως είπε, ο Μιχαηλίδης του έδινε βαλίτσα με μετρητά ή επιταγές σε φάκελο με τελικό παραλήπτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

«Εγώ πίστευα απόλυτα τον Άκη, ο οποίος αρνήθηκε ότι τα χρήματα είχαν σχέση με τα εξοπλιστικά" είπε ο Ζήγρας, υποστηρίζοντας ότι  η δική του συμμετοχή στην υπόθεση σταμάτησε το 2006 και μετά, όπως λέει, ανέλαβε ο συγκατηγορούμενός του Γιώργος Σαχπατζίδης.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος με τις ερωτήσεις του κατέστησε σαφές ότι δεν είναι δεδομένα τα θανατηφόρα και δηλητηριώδη βέλη που ρίχνει και ότι η αξιοπιστία του ελέγχεται.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM