Στην Συρία η χειρότερη ανθρωπιστική κρίση τα τελευταία 20 χρόνια, λέει ο ΟΗΕ.

Στην Συρία η χειρότερη ανθρωπιστική κρίση τα τελευταία 20 χρόνια, λέει ο ΟΗΕ. Facebook Twitter
0

Συγκλονίζουν τα στοιχεία για τους πρόσφυγες από την Συρία. Από την έναρξη της αιματοχυσίας, 1,8 εκατ. άνθρωποι εγκατέλειψαν τη χώρα. Τα δύο τρίτα εξ αυτών μόνον φέτος. Αυτό συνεπάγεται 6.000 πρόσφυγες την ημέρα.

Τα Ηνωμένα Εθνη μιλούν για τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση τα τελευταία 20 χρόνια. Η δήλωση του Ύπατου Αρμοστή για τους πρόσφυγες του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουντιέρες, είναι αποκαλυπτική της κατάστασης: "Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοια τρομακτική αύξηση στον αριθμό των προσφύγων, από τη γενοκτονία στη Ρουάντα, πριν από είκοσι χρόνια. Οι πολίτες στην Συρία υποφέρουν τρομερά. Τώρα μάλιστα η κατάσταση επιδεινώνεται από τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού. Οι γείτονες της Συρίας επέτρεψαν σε μεγάλο αριθμό προσφύγων να βρουν ασφάλεια στο έδαφός τους, σώζοντας εκατοντάδες χιλιάδες ζωές. Όμως αυτή η γενναιοδωρία έχει ένα διαρκώς αυξανόμενο υψηλό τίμημα".

 

Οι σκληρές μάχες συνεχίζονται. Στο επίκεντρο βρίσκεται η πρωτεύουσα Δαμασκός. Ισχυρές εκρήξεις έγιναν στην περιοχή Καμπούν και στον αυτοκινητόδρομος προς την Αρμπίν. Συγκρούσεις γίνονται στο Χαλέπι και στην πόλη Ντέιρ Ελ-Ζουρ. Τα Ηνωμένα Εθνη εκτιμούν ότι ο αριθμός των θυμάτων στην Συρία έφτασε τους 93.000.

 

 

ΠΗΓΗ: Euronews

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχεδόν 300 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία

Διεθνή / Σχεδόν 300 εκατ. άνθρωποι στον κόσμο κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία

Οι περικοπές στην ανθρωπιστική βοήθεια, οι συγκρούσεις, η κλιματική και οικονομική κρίση συμβάλλουν στην έκτη συνεχόμενη αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον υποσιτισμό
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Με το «έτσι θέλω» υπέρβαροι πολίτες υφίστανται έλεγχο και μετρήσεις βάρους δημσίως

Διεθνή / Τουρκία: Με το «έτσι θέλω» υπέρβαροι πολίτες υφίστανται έλεγχο και μετρήσεις βάρους δημσίως

Η νέα καμπάνια της Τουρκίας για την παχυσαρκία προκαλεί έντονες αντιδράσεις, καθώς πολίτες μετρώνται για ΔΜΣ σε πλατείες χωρίς σαφείς κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων
LIFO NEWSROOM
«Είναι ένας κόπανος που καλά θα κάνει να το βουλώσει» - Η χυδαία επίθεση του Τραμπ στον Σπρίνγκστιν

Διεθνή / «Αυτό το αποξηραμένο δαμάσκηνο καλά θα κάνει να το βουλώσει» - Η χυδαία επίθεση του Τραμπ στον Μπρους Σπρίνγκστιν

Ο θρύλος της αμερικανικής ροκ έχει αποκαλέσει τον Τραμπ «ακατάλληλο» για το αξίωμα του προέδρου και έχει χαρακτηρίσει τη κυβέρνησή του «διεφθαρμένη»
LIFO NEWSROOM
Πάπας Λέων: Η ομοφοβική ρητορική του αδελφού του κατά των τρανς στα social media

Διεθνή / Πάπας Λέων: Η ομοφοβική ρητορική του αδελφού του κατά των τρανς στα social media

Οι ομοφοβικές, εθνικιστικές και βαθιά ρατσιστικές αναρτήσεις του στο Facebook βρίσκονται στο μικροσκόπιο μετά την ανάδειξη του αδελφού του σε νέο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας
LIFO NEWSROOM