Σάλος στις ΗΠΑ από τη συλλογή προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων πολιτών

Σάλος στις ΗΠΑ από τη συλλογή προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων πολιτών Facebook Twitter
0

Αίσθηση προκαλούν τα ρεπορτάζ της Ουάσιγκτον Ποστ και του βρετανικού Γκάρντιαν σύμφωνα με τα οποία, οι υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών μπορούν να συλλέγουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα πολιτών από εταιρίες τηλεπικοινωνιών και γνωστές εταιρίες του διαδικτύου.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Τζέιμς Κάρπερ, δήλωσε ότι η νομοθεσία επιτρέπει τη συλλογή τέτοιων ευαίσθητων πληροφοριών μόνο για μη Αμερικανούς πολίτες.

Σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, 9 εταιρίες κολοσσοί όπως το Facebook, η Μicrosoft και η Google έχουν ενταχθεί σε ένα απόρρητο πρόγραμμα συλλογής δεδομένων.

Από την πλευρά τους οι εταιρείες, διαψεύδουν την ύπαρξη τέτοιου προγράμματος.

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα των εφημερίδων ο Τζέιμς Κλάπερ, τόνισε ότι περιέχουν πολλές ανακρίβειες.

Οι αποκαλύψεις εγείρουν πολλές ανησυχίες για το σεβασμό της ιδιωτικής ζωής εκατομμυρίων πολιτών από τις αρχές των ΗΠΑ.

Πηγή: Euronews

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

Διεθνή / Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

«Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο θεματοφύλακας του Λευκού Οίκου για τις μελλοντικές γενιές των Πρώτων Οικογενειών. Δεν είναι, όμως, ο ιδιοκτήτης του!» έγραψε ο δικαστής στην εισαγωγή της απόφασής του
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Διεθνή / Οι «New York Times» διακόπτουν τη συνεργασία τους με συντάκτη που χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει κριτική βιβλίου

Ο συντάκτης και συγγραφέας Άλεξ Πρέστον δήλωσε ότι «έκανε ένα σοβαρό λάθος», αφού ένας αναγνώστης εντόπισε ομοιότητες μεταξύ της κριτικής του και μιας κριτικής που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΡΛΟΤ ΛΟΥΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την Σάρλοτ και τον Λούις από το «σύνδρομο του εφεδρικού»

Η στάση αυτή φαίνεται να επηρεάζεται από την εμπειρία του αδελφού του, πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για αυτή τη θέση, περιγράφοντας τον εαυτό του ως «σκιά» και «plan B»
THE LIFO TEAM