Νέες αλλαγές στα εργασιακά ζητά η Τρόικα

Νέες αλλαγές στα εργασιακά ζητά η Τρόικα Facebook Twitter
0

Νέες αλλαγές στα εργασιακά ζητά η Τρόικα και ήδη, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, το υπουργείο Εργασίας μελετά το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο και ψάχνει τη χρυσή τομή για την άρση των περιορισμών.

Ακολουθώντας τις επιταγές της Τρόικα η κυβέρνηση έχει κατά την εφημερίδα, δύο επιλογές:


-Να αυξηθούν τα όρια των ομαδικών απολύσεων όταν οι επιχειρήσεις επικαλούνται λόγους αναδιάρθρωσης. Έτσι εξετάζεται αντί να έχουν περιορισμό απολύσεων 5% επί του προσωπικού το μήνα, το ποσοστό αυτό να διπλασιαστεί στο 10%.

-Να τροποποιηθεί ο νόμος στο σκέλος που προβλέπει ότι η έγκριση των ομαδικών απολύσεων θα μπορεί να αποφασίζεται σε κυβερνητικό επίπεδο και με κριτήρια που θα λαμβάνουν υπόψη τους τη μέριμνα για ένα τμήμα του προσωπικού, ανάλογα με το σχέδιο που θα υποβάλλει κάθε επιχείρηση.

Η εφημερίδα γράφει ότι οι αλλαγές που σχεδιάζονται δεν θα αφορούν μόνο όσους εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και τους υπαλλήλους ΔΕΚΟ και των τραπεζών.  Μάλιστα αυτές οι αλλαγές θα εφαρμοστούν άμεσα στα σχέδια αναδιάρθρωσης των τραπεζών και στα προγράμματα εξυγίανσης ζημιογόνων ΔΕΚΟ που παίρνουν το δρόμο της ιδιωτικοποίησης.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Μαζωνάκη: Ο εισαγγελέας ζητά διευκρινίσεις από τον 21χρονο για τη μήνυση σε βάρος του τραγουδιστή

Ελλάδα / Υπόθεση Μαζωνάκη: Ο εισαγγελέας ζητά διευκρινίσεις από τον 21χρονο για τη μήνυση σε βάρος του τραγουδιστή

Ο εισαγγελέας απέστειλε έγγραφο στον Στέφανο Παπαδόπουλο για να μεταβεί στην Ευελπίδων και να δώσει διευκρινίσεις για το περιεχόμενο της μηνύσεώς του
THE LIFO TEAM