Λιβύη: Εκρήξεις και ανασφάλεια στη Βεγγάζη

1

Εκρήξεις βομβών συγκλόνισαν την Βεγγάζη στη Λιβύη αποδεικνύοντας, ότι δύο χρόνια μετά την πτώση του Μοαμάρ Καντάφι η κατάσταση κάθε άλλο παρά εμπνέει ασφάλεια.

Θύματα δεν υπήρξαν από τις επιθέσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε αστυνομικά τμήματα στην πόλη, απ' όπου ξεκίνησε η επανάσταση κατά του καθεστώτος. 

«Άκουσα τις εκρήξεις τα ξημερώματα η οποία ήταν τόσο ισχυρή ώστε να καταστρέψει και το σχολείο, που βρίσκεται πίσω απ' το αστυνομικό τμήμα. Ακόμη δεν γνωρίζουμε ποιος ευθύνεται, αλλά η έρευνα βρίσκεται σ' εξέλιξη» δήλωσε ο Αουάντ Ιμπραχημ Ελμπαρασί, αντιπρόεδρος της λιβυκής κυβέρνησης.

Ούτε στην πρωτεύουσα Τρίπολη η εικόνα διαφέρει. Πριν τρεις εβδομάδες εκδηλώθηκε επίθεση στην γαλλική πρεσβεία, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέδωσαν νέα ταξιδιωτική οδηγία και μαζί με τη Βρετανία αποφάσισαν να απομακρύνουν τμήμα του προσωπικού τους απ' τις διπλωματικές τους αποστολές.

Σε αυτήν την κίνηση συνέβαλε και η κατάληψη από παραστρατιωτικές δυνάμεις, δύο Υπουργείων δημιουργώντας επιπρόσθετους πονοκεφάλους σε μία κυβέρνηση που αδυνατεί να ελέγξει τα ένοπλα στοιχεία.

Πηγή: Εuronews

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ δημοσίευσε στα social βίντεο «με ωμές εικόνες βίας» από τη δολοφονία γυναίκας

O Αμερικανός πρόεδρος για άλλη μία φορά χρησιμοποιεί τον θάνατο μίας γυναίκας για να ενισχύσει το αίσθημα φόβου γύρω από τη μετανάστευση και να στηρίξει πολιτικές μαζικών απελάσεων
THE LIFO TEAM
Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα την playlist που ακούει το πλήρωμα του Artemis II στο ταξίδι προς τη Σελήνη

Διεθνή / Η NASA μοιράστηκε την playlist του Artemis II για το ταξίδι στη Σελήνη

Από το Pink Pony Club της Τσάπελ Ρόαν μέχρι το Under Pressure των Queen και David Bowie, η NASA μοιράστηκε τα τραγούδια που έχουν επιλέξει οι αστροναύτες του Artemis II για τα πρωινά τους ξυπνήματα στο διάστημα. Η λίστα συνδέεται με μια παράδοση που ξεκινά από την εποχή του Apollo
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Δεν θ'αργήσουμε να νοσταλγήσουμε τον Μουμπάρακ και τον Καντάφι, όπως κάποτε πολλοί νοστάλγησαν τον Σάχη του Ιράν...Γι' αυτό ας ξανασκεφτούν οι αετοί της Δύσης τι πάνε να κάνουν γκρεμίζοντας τον Άσαντ στη Συρία...