«Πετάει» η δημοτικότητα της Μέρκελ

«Πετάει» η δημοτικότητα της Μέρκελ Facebook Twitter
1

Ενώ ο Ολάντ βλέπει τη δημοτικότητα του να γκρεμίζεται στη Γαλλία στο 27%, η Άνκελα Μέρκελ απολαμβάνει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά δημοφιλίας στη δική της χώρα. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης ARD η Μέρκελ έχει τον μεγαλύτερο βαθμό αποδοχής (68%) στην Γερμανία.

Ακολουθεί ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με 63%, η Πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Χανελόρε Κραφτ (SPD) και ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, με 54%. Αμέσως μετά είναι ο  υποψήφιος Καγκελάριος του SPD Πέερ Στάινμπρουκ με 32% και τελευταίος ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ με 18%.

Ενισχυμένα εμφανίζονται και τα ποσοστά του κόμματος της Μέρκελ που φτάνουν το 41%, με τους Σοσιαλδημοκράτες στο 27%. Ακολουθούν οι Πράσινοι με 14%, η Αριστερά με 8% και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες, με 4%.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα παράμετρος στη δημοσκόπηση είναι αν θα πρέπει να επιτραπεί σε ΜΜΕ της Τουρκίας να παρακολουθούν μέσα από την αίθουσα του δικαστηρίου την δίκη για τις δολοφονίες δέκα ατόμων από νεοναζιστική οργάνωση. Σε ποσοστό 70% οι Γερμανοί λένε ναι στο τουρκικό αίτημα ενώ μόλις ένα 25% δεν το θεωρεί απαραίτητο.  

Πριν από μερικές ημέρες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, μεσολάβησε προς τον Γερμανό ομόλογό του, Γκίντο Βεστερβέλε, έτσι ώστε δημοσιογράφοι, αλλά και Τούρκοι πολιτικοί να παρακολουθήσουν την πολυαναμενόμενη δίκη των γερμανών νεοναζί για τις ρατσιστικές δολοφονίες. Η δίκη θα αρχίσει στις 17 Απριλίου στο Μόναχο.

Από τις 9 Σεπτεμβρίου του 2000 μέχρι τον Απρίλιο του 2006, οι νεοναζί φέρονται εμπλεκόμενοι σε δολοφονίες μίσους οκτώ Τούρκων και ενός Έλληνα, του Θεόδωρου Βουλγαρίδη, με το ίδιο όπλο και με τον ίδιο τρόπο: πυροβολισμός στο κεφάλι από κοντά. Ο άτυχος Βουλγαρίδης είχε εστιατόριο στο Μόναχο και δέχτηκε, όπως και οι Τούρκοι, απρόκλητα τη μοιραία σφαίρα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Φανταστειτε τωρα, λεει,αν εμεις θα επιτρεπαμε σε μμε απο χωρες θυματων ρατσιστων- εγκληματιων της χωρας μας να παρακολουθουσαν τις δικες. Ας ξεκινησουμε τωρα να βριζουμε τους γερμανους σα ναζι κ προτεσταντες, λες κι αυτο θα μας κανει καλυτερους..