Επιστροφή στη λίρα ζητά ο Αρχιεπίσκοπος της Κύπρου, λόγω των πιέσεων της Τρόικα

Επιστροφή στη λίρα ζητά ο Αρχιεπίσκοπος της Κύπρου, λόγω των πιέσεων της Τρόικα Facebook Twitter
0

Επιστροφή στη λίρα προτείνει ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου, δυσαρεστημένος από τη στάση της Τρόικα στις διαπραγματεύσεις για τη δανειοδότηση της κυπριακής οικονομίας. «Αν θέλουν να μας καταστρέψουν, να έχουμε το θάρρος να πούμε ότι μπορούμε να ζήσουμε και μόνοι μας, με την κυπριακή λίρα που είχαμε προηγουμένως», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, υποδεικνύοντας στην πολιτική ηγεσία της χώρας να φανεί σκληρή απέναντι στους δανειστές «και να τους πει ότι κάνουμε σκέψεις να φύγουμε από το ευρώ».

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο αρχιεπίσκοπος είπε ακόμη ότι υπέδειξε στη διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας να μελετήσει εάν ευθύνονται η προηγούμενη κυβέρνηση, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας και ο τέως υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή και να προχωρήσει στην καταχώρηση αγωγών εναντίον τους. Ήγειρε και θέμα Pimco, του διεθνούς οίκου που ανέλαβε τον διαγνωστικό έλεγχο για το πραγματικό ύψος των κεφαλαιουχικών αναγκών των τραπεζών.  «Εάν ήταν σοβαρή εταιρεία», είπε ο κ. Χρυσόστομος αμφισβητώντας το ρόλο της Pimco, «θα έπρεπε να κάνει την έρευνα και να υποβάλει μόνο μία πρόταση. Από τη στιγμή που έχει δύο προτάσεις τουλάχιστον εμένα με βάζει σε πολλές υποψίες».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον κυπριακό Τύπο, στις αφόρητες πιέσεις της Τρόικα προς την κυπριακή κυβέρνηση προστίθεται και η πρόταση να δοθούν στη χώρα μόνο 10 από τα 17 δις που χρειάζεται και τα υπόλοιπα να τα εξασφαλίσει η κυπριακή κυβέρνηση με άλλους τρόπους.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης βρίσκεται στην Αθήνα και σήμερα θα έχει συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά. Οι Financial Times γράφουν ότι θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό 2 δισεκατομμύρια ευρώ από το ελληνικό πακέτο τραπεζικής ανακεφαλαιοποίησης για να διατεθούν για τη διάσωση των κυπριακών τραπεζών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Η πρόταση εντάσσεται σύμφωνα με την εφημερίδα, στην απεγνωσμένη προσπάθεια Αναστασιάδη να αποφευχθεί το κούρεμα των κυπριακών καταθέσεων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM
Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζόχραν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζοχράν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Γνώρισε μέσω dating app τον Μαμντάνι και παντρεύτηκαν το 2024 - Σε αναρτήσεις της έχει εκφράσει αλληλεγγύη προς τους Παλαιστίνιους και έχει επικρίνει την αμερικανική εξωτερική πολιτική
LIFO NEWSROOM