Τέιλορ Σουίφτ: Για τρομοκρατία κατηγορείται ο 21χρονος που σχεδίαζε να βάλει βόμβα σε συναυλία της

Τέιλορ Σουίφτ: 21χρονος κατηγορείται ότι σχεδίαζε να βάλει βόμβα σε μία από τις συναυλίες της στη Βιέννη Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου Τέιλορ Σουίφτ / EPA
0

Οι αυστριακές Αρχές υπέβαλαν κατηγορίες για τρομοκρατία σε έναν 21χρονο, ο οποίος κατηγορείται ότι σχεδίαζε να επιτεθεί σε μια από τις συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ στη Βιέννη τον Αύγουστο του 2024.

Τρεις ημερομηνίες της περιοδείας Eras της Τέιλορ Σουίφτ ακυρώθηκαν μετά από προειδοποίηση των αρχών για την απειλή, ενώ ο ύποπτος, τα στοιχεία του οποίου παραμένουν ανώνυμα, τέθηκε υπό κράτηση τον Αύγουστο του ίδιου έτους.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, διαδίδοντας προπαγανδιστικό υλικό μέσω διαδικτυακών μηνυμάτων και βίντεο.

Του καταλογίζεται ότι είχε αποκτήσει οδηγίες στο διαδίκτυο για την κατασκευή βόμβας βασισμένη στο τριαικετόνη τριπεροξείδιο (TATP), που χρησιμοποιείται συνήθως από το Ισλαμικό Κράτος, και είχε παρασκευάσει μικρή ποσότητα της εκρηκτικής ύλης.

Επιπλέον, φέρεται να έκανε πολλαπλές προσπάθειες να αγοράσει παράνομα όπλα στο εξωτερικό και να τα φέρει στην Αυστρία.

Ο ύποπτος κατηγορείται επίσης ότι συμμετείχε στον σχεδιασμό άλλων επιθέσεων στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων πιθανών στόχων σε Ντουμπάι και Κωνσταντινούπολη, οι οποίες όμως δεν πραγματοποιήθηκαν.

Εάν καταδικαστεί, κινδυνεύει με έως 20 χρόνια φυλάκιση. Μετά τις ακυρώσεις, η Τέιλορ Σουίφτ έγραψε στα social media ότι ένιωσε «φόβο και τεράστια ενοχή, καθώς πολλοί είχαν σχεδιάσει να παρακολουθήσουν τις συναυλίες».

Οι αμερικανικές υπηρεσίες παρείχαν πληροφορίες που συνέβαλαν στην ακύρωση των συναυλιών. Όπως δήλωσε ο τότε εκπρόσωπος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, John Kirby, οι ΗΠΑ συνεργάζονται με διεθνείς εταίρους για να παρακολουθούν και να αναχαιτίζουν απειλές, και οι πληροφορίες μοιράστηκαν με την αυστριακή κυβέρνηση για την προστασία των συναυλιών.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΛΩΝΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / Πολωνία: Βουλευτής της ακροδεξιάς επιδεικνύει ισραηλινή σημαία με σβάστικα στο κοινοβούλιο

«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία μπροστά στα μάτια μας... είναι το νέο Τρίτο Ράιχ και η σημαία του θα έπρεπε να μοιάζει ακριβώς έτσι», δήλωσε ο Πολωνός βουλευτής, πριν εμφανίσει τη μεταποιημένη σημαία
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία εγκρίνει σχέδιο για τη νομιμοποίηση περίπου 500.000 μεταναστών χωρίς χαρτιά

Το σχέδιο προβλέπει τη χορήγηση άδειας διαμονής ενός έτους, με δυνατότητα ανανέωσης. Για να είναι κάποιος επιλέξιμος, θα πρέπει να διαμένει ήδη στην Ισπανία για τουλάχιστον πέντε μήνες και να μην έχει ποινικό μητρώο.
THE LIFO TEAM