Λούβρο: Πλημμύρισε αίθουσα με πολύτιμους πίνακες

ΛΟΥΒΡΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΛΟΥΒΡΟΥ Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Unsplash
0

Η πτέρυγα Denon του Μουσείου του Λούβρου, όπου εκτίθενται οι πιο πολύτιμοι πίνακές του, πλημμύρισε έπειτα από διαρροή νερού το βράδυ της Πέμπτης.

Ο χώρος όπου βρίσκεται η διάσημη Μόνα Λίζα του Λεονάρντο ντα Βίντσι δεν επηρεάστηκε, δήλωσε εκπρόσωπος συνδικάτου στο Reuters την Παρασκευή.

«Λόγω τεχνικής βλάβης στον επάνω όροφο κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο χώρος παραμένει κλειστός για το κοινό και έχει στηθεί σκαλωσιά», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Εκπρόσωπος του μουσείου δεν προέβη άμεσα σε σχόλιο για το περιστατικό.

Η διαρροή σημειώθηκε στην αίθουσα 707, όπου εκτίθενται έργα του Γάλλου ζωγράφου του 19ου αιώνα Τσαρλς Μενιέ και του Ιταλού καλλιτέχνη του 16ου αιώνα Μπερναρντίνο Λουίνι.

Μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής δεν υπήρχε εκτίμηση για πιθανές ζημιές, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του συνδικάτου.

Η διαρροή αυτή είναι η δεύτερη μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες σε ένα μουσείο που έχει αντιμετωπίσει πρόσφατα σειρά προβλημάτων - μεταξύ των οποίων μια εντυπωσιακή κλοπή κοσμημάτων, απεργίες και μεγάλη έρευνα για απάτη με εισιτήρια - γεγονότα που έχουν θέσει τη διοίκησή του υπό έντονη πίεση.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης του είναι άφαντος, τη στιγμή που οι διαπραγματευτές τον χρειάζονται περισσότερο

Η απουσία του σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ επηρεάζει τις εσωτερικές ισορροπίες στην Τεχεράνη, καθώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εμφανίζεται διχασμένη ως προς τη στάση στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΙΚΟΛ ΠΑΣΙΝΙΑΝ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Διεθνή / Ο Νικόλ Πασινιάν δήλωσε πως το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν ανήκε στην Αρμενία

Σε μια απρόσμενη παραδοχή, ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν αποτελούσε έδαφος της Αρμενίας και ότι η προσπάθεια για την κατάκτησή του ήταν «ένα μοιραίο λάθος»
THE LIFO TEAM