Έλον Μασκ: Τα λεφτά δεν μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία

ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΥΤΥΧΙΑ Facebook Twitter
Τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία, σύμφωνα με τον Έλον Μασκ, τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο / Φωτ. αρχείου: EPA
0

Τα λεφτά δεν μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία, σύμφωνα με τον πλουσιότερο –κατά τη λίστα του Forbes– άνθρωπο στον κόσμο, τον Έλον Μασκ.

Μέσω ανάρτησής του στο Χ, ο Μασκ μοιράστηκε μια σκέψη του που προκάλεσε αντιδράσεις και άνοιξε μια μεγάλη συζήτηση στα σχόλια, κάτω από το post.

«Όποιος είπε ότι “τα λεφτά δεν μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία” γνώριζε πραγματικά για τι μιλούσε», έγραψε στο Χ, το οποίο αγόρασε έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων πριν από περίπου τέσσερα χρόνια.

Τα πρώτα σχόλια από τον διεθνή Τύπο άρχισαν να επικεντρώνονται στο μήνυμα του Μασκ για την ευτυχία, το οποίο συνόδευσε με emoji που υποδηλώνει απογοήτευση.

Στο post του Έλον Μασκ σπεύδουν να απαντήσουν χιλιάδες χρήστες της πλατφόρμας, με πολλούς να τον ειρωνεύονται και άλλους να παρουσιάζουν τη δική τους εκδοχή, για το τι πραγματικά φέρνει την ευτυχία. «Αυτό που πραγματικά θες να πεις είναι, ότι: "Τα χρήματα δεν μπορούν να καλύψουν το πόσο φρικτός άνθρωπος είμαι ούτε να κάνουν τον κόσμο να με συμπαθήσει"», «Τότε χάρισέ τα», είναι μερικά από τα σχόλια στην ανάρτηση του Μασκ.

«Πρόκειται για μια προκλητική δήλωση ή για ένδειξη πραγματικής δυστυχίας;» διερωτάται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο δικό του δημοσίευμα για την ανάρτηση του Μασκ, το διεθνές ειδησεογραφικό μέσο Business Insider, που ειδικεύεται σε θέματα οικονομίας, επιχειρήσεων και τεχνολογίας, έγραψε: «Ο διευθύνων σύμβουλος της SpaceX και της Tesla είναι μακράν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index, η περιουσία του ανέρχεται σε 668 δισεκατομμύρια δολάρια».

Στη συνέχεια, το ίδιο μέσο παρέθεσε αποτελέσματα ερευνών που έχουν εστιάσει στο κατά πόσο τα χρήματα φέρνουν την ευτυχία, σχολιάζοντας: «Μελέτες δείχνουν ότι τα χρήματα φέρνουν ευτυχία, αλλά μπορεί να υπάρχει ένα όριο για τους υπερπλούσιους».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΙ ΛΑΡΙΤΖΑΝΙ ΘΑΝΑΤΟΣ

Διεθνή / Ο θάνατος του Αλί Λαριτζανί βαθαίνει την κρίση στον πυρήνα της ηγεσίας του Ιράν

Ο θάνατος του δεν αποτελεί απλώς την απώλεια ενός ακόμη αξιωματούχου, αλλά έναν παράγοντα που βαθαίνει την κρίση στην ηγεσία του Ιράν, με πιθανές συνέπειες τόσο για την πορεία του πολέμου όσο και για τη συνολική σταθερότητα της χώρας
THE LIFO TEAM
Άντριου: «Θέλει να υποκλινόμαστε» - Οι πιο προκλητικές απαιτήσεις του κατά τη μετακόμιση

Διεθνή / Άντριου: «Θέλει να υποκλινόμαστε» - Οι πιο προκλητικές απαιτήσεις του κατά τη μετακόμιση

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η συμπεριφορά του ενισχύει την εικόνα ενός ανθρώπου που δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα, συνεχίζοντας να λειτουργεί με βάση τα προνόμια του παρελθόντος
THE LIFO TEAM
ΑΛΙ ΛΑΡΙΤΖΑΝΙ ΘΑΝΑΤΟΣ

Διεθνή / Γιατί ο θάνατος του Αλί Λαριτζανί μπορεί να είναι μεγαλύτερο πλήγμα από του Αλί Χαμενεΐ;

Η εξόντωση του Αλί Λαριτζανί δεν αφαιρεί απλώς μια ισχυρή προσωπικότητα από το ιρανικό σύστημα εξουσίας, αλλά απειλεί να διαταράξει τις εύθραυστες ισορροπίες μεταξύ στρατού, πολιτικής και διπλωματίας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑ ΡΟΜΠΕΡΤ ΚΕΝΕΝΤΙ ΤΖΟΥΝΙΟΡ

Διεθνή / ΗΠΑ: Δικαστής ακυρώνει τα σχέδια του Ρόμπερτ Κένεντι Τζ. για αλλαγές στο πρόγραμμα παιδικών εμβολίων

Δικαστής μπλόκαρε τις αλλαγές του Αμερικανού υπουργού Υγείας στο πρόγραμμα παιδικών εμβολιασμών, αναστέλλοντας παράλληλα τους διορισμούς του σε συμβουλευτική επιτροπή, σε μια απόφαση που χαρακτηρίζεται σημαντική για την προστασία της δημόσιας υγείας και ειδικά των παιδιών
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ CHELSEA ΡΟΜΑΝ ΑΜΠΡΑΜΟΒΙΤΣ

Διεθνή / Το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά κατά του Ρόμαν Αμπράμοβιτς για τα έσοδα από την πώληση της Chelsea

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος κατηγορείται ότι έχασε την «τελευταία ευκαιρία» να διαθέσει τα χρήματα για να βοηθήσει τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία
THE LIFO TEAM