Στέλνουν βοήθεια, αλλά όχι όπλα στους αντικαθεστωτικούς

Στέλνουν βοήθεια, αλλά όχι όπλα στους αντικαθεστωτικούς Facebook Twitter
0

Μεγάλη απογοήτευση προκάλεσε στις τάξεις των αντικαθεστωτικών στη Συρία η άρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να τους προμηθεύσει με όπλα, ωστόσο η απογοήτευση αυτή μετριάστηκε από την ανακοίνωση της Ουάσιγκτον ότι για πρώτη φορά θα παραδώσει απευθείας στους αντάρτες επισιτιστική, και όχι μόνο, βοήθεια.

Περισσότεροι από 70.000 Σύροι έχουν σκοτωθεί στον εμφύλιο πόλεμο που σπαράσσει τη χώρα εδώ και δύο χρόνια. Η Ουάσιγκτον έχει δαπανήσει 385 εκατ. δολάρια σε ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία, ωστόσο ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μέχρι τώρα έχει αρνηθεί να τους ενισχύσει με οπλικά συστήματα, με το επιχείρημα ότι είναι δύσκολο να αποτραπεί το ενδεχόμενο τα όπλα να πέσουν στα χέρια των στρατιωτικών, που θα μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν για να επιτεθούν σε δυτικούς στόχους.

Τις ανακοινώσεις για τη βοήθεια που θα αποστείλουν οι ΗΠΑ, έκανε ο νέος υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, μετά τη Διεθνή Διάσκεψη των «Φίλων της Συρίας». Όπως ανακοίνωσε οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν στους αντάρτες προμήθειες σε φάρμακα, τρόφιμα, αλλά και 60 εκατ. δολάρια ώστε να μπορέσει η αντιπολίτευση να προσφέρει βασικές υπηρεσίες ασφάλειας, εκπαίδευσης και υγείας στις περιοχές που ελέγχει.

Η συνεχιζόμενη άρνηση από πλευράς των ΗΠΑ να εφοδιάσουν με όπλα τους αντάρτες εκτιμάται ότι οδήγησε την περασμένη εβδομάδα την εξόριστη πολιτική ηγεσία της συριακής αντιπολίτευσης να ανακοινώσει αρχικά ότι δεν θα παραστεί στις συζητήσεις στη Ρώμη. Τελικά συμμετείχε, ωστόσο, μετά από πιέσεις που δέχτηκε από την Ουάσιγκτον.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης του είναι άφαντος, τη στιγμή που οι διαπραγματευτές τον χρειάζονται περισσότερο

Η απουσία του σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ επηρεάζει τις εσωτερικές ισορροπίες στην Τεχεράνη, καθώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εμφανίζεται διχασμένη ως προς τη στάση στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΙΚΟΛ ΠΑΣΙΝΙΑΝ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Διεθνή / Ο Νικόλ Πασινιάν δήλωσε πως το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν ανήκε στην Αρμενία

Σε μια απρόσμενη παραδοχή, ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν αποτελούσε έδαφος της Αρμενίας και ότι η προσπάθεια για την κατάκτησή του ήταν «ένα μοιραίο λάθος»
THE LIFO TEAM
Μπορείς να παραγγείλεις Diet Coke ή να βομβαρδίσεις το Ιράν: το νέο αντι-Trump arcade στο National Mall

Διεθνή / Να παραγγείλεις αναψυκτικό ή να βομβαρδίσεις το Ιράν; Το νέο αντι-Tραμπ παιχνίδι στην Ουάσινγκτον

Η Secret Handshake, η ανώνυμη ομάδα πίσω από τα σατιρικά γλυπτά του Τραμπ με τον Τζέφρι Έπσταϊν, επέστρεψε στο National Mall με ένα κανονικό arcade παιχνίδι για τον πόλεμο με το Ιράν. Το Operation Epic Furious σατιρίζει μια κυβέρνηση που, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, παρουσιάζει τη στρατιωτική βία σαν πολεμικό trailer από το Call of Duty.
THE LIFO TEAM