Πέθανε σε ηλικία 68 ετών ο δημιουργός του κόμικ «Dilbert», Σκοτ Άνταμς

ΣΚΟΤ ΑΝΤΑΜΣ DILBERT ΘΑΝΑΤΟΣ Facebook Twitter
Πέθανε ο σκιτσογράφος Σκοτ Άνταμς / X
0

Ο Σκοτ Άνταμς (Scott Adams), ο σκιτσογράφος που δημιούργησε το εμβληματικό κόμικ Dilbert, πέθανε σε ηλικία 68 ετών. Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε η πρώην σύζυγός του, Shelly Miles, σε livestream της εκπομπής Real Coffee with Scott Adams.

Ο Άνταμς είχε αποκαλύψει τον Μάιο του 2025 ότι πάσχει από καρκίνο του προστάτη σε προχωρημένο στάδιο, με μεταστάσεις στα οστά. Στις αρχές του 2026 είχε δηλώσει ότι οι πιθανότητες ανάρρωσης ήταν «ουσιαστικά μηδαμινές», αποκαλύπτοντας ότι είχε χάσει την αίσθηση στα πόδια του.

Το Dilbert, που πρωτοδημοσιεύτηκε το 1989, έγινε σύμβολο της εταιρικής ζωής και της παθητικής αντίστασης των υπαλλήλων απέναντι στο κακό μάνατζμεντ και τη γραφειοκρατία. Τη δεκαετία του 1990 γνώρισε τεράστια επιτυχία, καθώς δημοσιεύτηκε σε περισσότερες από 1.000 εφημερίδες, σε 32 χώρες, ενώ γράφτηκαν βιβλία, και γυρίστηκε τηλεοπτική σειρά.

Σκοτ Άνταμς: Τα ρατσιστικά σχόλια του 2023

Ο Άνταμς είχε εγκαταλείψει τη δουλειά του σε μεγάλη εταιρεία τηλεπικοινωνιών το 1995 για να αφοσιωθεί πλήρως στο κόμικ, δηλώνοντας ότι δεν είχε πρόβλημα με τις μεγάλες επιχειρήσεις αλλά «με τους ανίκανους ανθρώπους που καταλήγουν στη διοίκηση».

Ωστόσο, η δημόσια εικόνα του κατέρρευσε το 2023, όταν σε διαδικτυακή εκπομπή του προχώρησε σε ρατσιστικά σχόλια κατά των  Αφροαμερικάνων. Οι δηλώσεις του προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις και οδήγησαν δεκάδες εφημερίδες και τον διανομέα του κόμικ να διακόψουν τη συνεργασία μαζί του. Το Dilbert αποσύρθηκε από τη μαζική κυκλοφορία, αν και ο Άνταμς συνέχισε να το δημοσιεύει διαδικτυακά.

Στα τελευταία χρόνια της ζωής του, ο Άνταμς είχε ενταχθεί ενεργά στον πολιτικό σχολιασμό, είχε στηρίξει τον Ντόναλντ Τραμπ και είχε εκφράσει ακραίες απόψεις για την πανδημία και ιστορικά γεγονότα, προκαλώντας νέους κύκλους αντιδράσεων.

Με πληροφορίες από The People

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM