Η Μπριζίτ Μακρόν αποκάλεσε φεμινίστριες ακτιβίστριες «ηλίθιες σκύλες»

ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ ΦΕΜΙΝΙΣΤΡΙΑ ΓΑΛΛΙΑ Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Getty Images
0

Φεμινίστριες εξέφρασαν την οργή τους τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου, μετά από βίντεο στο οποίο η πρώτη κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν, φαίνεται να χρησιμοποιεί προσβλητική γλώσσα εναντίον ακτιβιστών που διέκοψαν την παράσταση ενός ηθοποιού που είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για βιασμό.

Η ομάδα της Μπριζίτ Μακρόν, δήλωσε ότι η ίδια είχε την πρόθεση να επικρίνει τη «ριζοσπαστική μέθοδο» διαμαρτυρίας τους.

Το Σάββατο, ακτιβιστές διέκοψαν την παράσταση του 51χρονου Άρι Αμπιτάν, φορώντας μάσκες του ηθοποιού με τη λέξη «βιαστής» και φωνάζοντας «Αμπιτάν βιαστής». Το 2021, μια γυναίκα κατηγόρησε τον ηθοποιό για βιασμό, αλλά το 2023, οι ανακριτές απέρριψαν την υπόθεση, επικαλούμενοι έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων. 

Η Μπριζίτ Μακρόν πήγε την Κυριακή να δει την παράσταση με την κόρη της και μίλησε με τον Αμπιτάν πριν ανέβει στη σκηνή, σύμφωνα με ένα βίντεο που δημοσίευσε το τοπικό μέσο ενημέρωσης Public τη Δευτέρα. «Φοβάμαι», ακούγεται να λέει ο Αμπιτάν στο βίντεο. «Αν υπάρχουν ηλίθιες σκύλες, θα τις διώξουμε», ακούγεται να απαντά η Μακρόν, γελώντας.

Η φεμινιστική οργάνωση Nous Toutes, που οργάνωσε την εκδήλωση του Σαββάτου, μετέτρεψε την προσβολή σε hashtag στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και πολλές αναρτήσεις το μοιράστηκαν σε ένδειξη υποστήριξης.

Μια ακτιβίστρια που συμμετείχε στην κινητοποίηση, δήλωσε ότι η ομάδα ήταν «βαθιά σοκαρισμένη» από τη γλώσσα της Μακρόν. «Είναι άλλη μια προσβολή προς τα θύματα και τις φεμινιστικές ομάδες», είπε. 

Η ομάδα της πρώτης κυρίας υποστήριξε ότι τα λόγια της πρέπει να θεωρηθούν «κριτική της ριζοσπαστικής μεθόδου που χρησιμοποίησαν όσοι διέκοψαν την εκδήλωση». Ένα μέλος της ομάδας της δήλωσε στο AFP ότι «η Μπριζίτ Μακρόν δεν εγκρίνει αυτή τη ριζοσπαστική μέθοδο».

Με πληροφορίες της Le Monde

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ Χ XCHAT

Διεθνή / Έλον Μασκ: Η X λανσάρει το XChat, μία αυτόνομη εφαρμογή μηνυμάτων

Η εφαρμογή περιλαμβάνει λειτουργίες που εστιάζουν στην ιδιωτικότητα, όπως η δυνατότητα απενεργοποίησης των στιγμιότυπων οθόνης και η αποστολή μηνυμάτων που διαγράφονται αυτόματα μέσα σε λίγα λεπτά
THE LIFO TEAM
ΝΑΠΟΛΗ ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

Διεθνή / Νάπολη: Ένοπλοι ληστές κράτησαν 25 ομήρους σε τράπεζα - Διέφυγαν μέσω υπόγειας σήραγγας

Παρόμοια ληστεία είχε σημειωθεί το 2020 σε υποκατάστημα της Crédit Agricole στο Milan, όπου οι δράστες χρησιμοποίησαν επίσης το αποχετευτικό δίκτυο για να αποκτήσουν πρόσβαση και να διαφύγουν
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΝΑΡΚΕΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Τι είδους νάρκες έχει τοποθετήσει το Ιράν στα Στενά του Ορμούζ και πώς θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να τις απομακρύνουν;

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να ξεκινήσει επιχειρήσεις κατά των ναρκών στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για το άνοιγμα των Στενών, όμως η αποναρκοθέτηση είναι μια επίπονη και επικίνδυνη διαδικασία
THE LIFO TEAM