Η Μπριζίτ Μακρόν αποκάλεσε φεμινίστριες ακτιβίστριες «ηλίθιες σκύλες»

ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ ΦΕΜΙΝΙΣΤΡΙΑ ΓΑΛΛΙΑ Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Getty Images
0

Φεμινίστριες εξέφρασαν την οργή τους τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου, μετά από βίντεο στο οποίο η πρώτη κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν, φαίνεται να χρησιμοποιεί προσβλητική γλώσσα εναντίον ακτιβιστών που διέκοψαν την παράσταση ενός ηθοποιού που είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για βιασμό.

Η ομάδα της Μπριζίτ Μακρόν, δήλωσε ότι η ίδια είχε την πρόθεση να επικρίνει τη «ριζοσπαστική μέθοδο» διαμαρτυρίας τους.

Το Σάββατο, ακτιβιστές διέκοψαν την παράσταση του 51χρονου Άρι Αμπιτάν, φορώντας μάσκες του ηθοποιού με τη λέξη «βιαστής» και φωνάζοντας «Αμπιτάν βιαστής». Το 2021, μια γυναίκα κατηγόρησε τον ηθοποιό για βιασμό, αλλά το 2023, οι ανακριτές απέρριψαν την υπόθεση, επικαλούμενοι έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων. 

Η Μπριζίτ Μακρόν πήγε την Κυριακή να δει την παράσταση με την κόρη της και μίλησε με τον Αμπιτάν πριν ανέβει στη σκηνή, σύμφωνα με ένα βίντεο που δημοσίευσε το τοπικό μέσο ενημέρωσης Public τη Δευτέρα. «Φοβάμαι», ακούγεται να λέει ο Αμπιτάν στο βίντεο. «Αν υπάρχουν ηλίθιες σκύλες, θα τις διώξουμε», ακούγεται να απαντά η Μακρόν, γελώντας.

Η φεμινιστική οργάνωση Nous Toutes, που οργάνωσε την εκδήλωση του Σαββάτου, μετέτρεψε την προσβολή σε hashtag στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και πολλές αναρτήσεις το μοιράστηκαν σε ένδειξη υποστήριξης.

Μια ακτιβίστρια που συμμετείχε στην κινητοποίηση, δήλωσε ότι η ομάδα ήταν «βαθιά σοκαρισμένη» από τη γλώσσα της Μακρόν. «Είναι άλλη μια προσβολή προς τα θύματα και τις φεμινιστικές ομάδες», είπε. 

Η ομάδα της πρώτης κυρίας υποστήριξε ότι τα λόγια της πρέπει να θεωρηθούν «κριτική της ριζοσπαστικής μεθόδου που χρησιμοποίησαν όσοι διέκοψαν την εκδήλωση». Ένα μέλος της ομάδας της δήλωσε στο AFP ότι «η Μπριζίτ Μακρόν δεν εγκρίνει αυτή τη ριζοσπαστική μέθοδο».

Με πληροφορίες της Le Monde

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Την προηγούμενη Παρασκευή, δικαστής στη Φλόριντα ενέκρινε ένα διαφορετικό αίτημα για την αποσφράγιση των πρακτικών του σώματος ενόρκων από μια άλλη έρευνα για τον Έπσταϊν, που χρονολογείται από το 2005 και το 2007
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο μισό λεπτό πριν φτάσουν οι Αρχές

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο 30 δευτερόλεπτα πριν φτάσουν οι Αρχές

Η έρευνα του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας εντόπισε σοβαρά κενά ασφαλείας, όπως χαλασμένες και σπασμένες κάμερες και έλλειψη συντονισμού στο διασημότερο μουσείο του κόσμου
LIFO NEWSROOM
Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Διεθνή / Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Ο Τόμας Μαρκλ εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στις Φιλιππίνες - Εξέφρασε την επιθυμία να συμφιλιωθεί με την κόρη του αλλά και να γνωρίσει τα εγγόνια του πριν φύγει από τη ζωή
LIFO NEWSROOM