Ζεύγος Μακρόν: Θα παρουσιάσει «επιστημονικά στοιχεία» για να αποδείξει ότι η Μπριζίτ είναι γυναίκα

Ζεύγος Μακρόν: Θα παρουσιάσει «επιστημονικά στοιχεία» για να αποδείξει ότι η Μπριζίτ είναι γυναίκα Facebook Twitter
0

Το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας ετοιμάζεται να προσκομίσει φωτογραφικό υλικό και επιστημονικά τεκμήρια σε αμερικανικό δικαστήριο, στο πλαίσιο αγωγής για δυσφήμηση εις βάρος της Αμερικανίδας ινφλουένσερ Κάντις Οουενς.

Η Οουενς, με εκατομμύρια ακολούθους στα κοινωνικά δίκτυα και γνωστή για τις συντηρητικές της θέσεις, έχει διαδώσει επανειλημμένα τη θεωρία ότι η Μπριζίτ Μακρόν γεννήθηκε άνδρας. Ο δικηγόρος του ζεύγους Μακρόν, Τομ Κλαρ, δήλωσε στο BBC πως οι ισχυρισμοί αυτοί προκάλεσαν «απίστευτη αναστάτωση» στη σύζυγο του Γάλλου προέδρου και αποσπούν την προσοχή του ιδίου «από κρίσιμα ζητήματα».

Οι δικηγόροι της Οουενς έχουν ήδη ζητήσει την απόρριψη της αγωγής, ενώ η ίδια υποστηρίζει ότι απλώς ασκεί το δικαίωμά της στην ελευθερία του λόγου.

Σύμφωνα με τον Κλαρ, στο δικαστήριο θα παρουσιαστούν φωτογραφίες της Μπριζίτ Μακρόν από την περίοδο της εγκυμοσύνης της και της ανατροφής των παιδιών της. Παράλληλα, θα κατατεθούν και «μαρτυρίες ειδικών με επιστημονικό χαρακτήρα» για να διαψευσθούν οι ισχυρισμοί.

Οι φήμες για το φύλο της Μπριζίτ Μακρόν είχαν ξεκινήσει χρόνια πριν από αναρτήσεις στο YouTube. Το 2024, το προεδρικό ζεύγος είχε κερδίσει δίκη δυσφήμησης κατά δύο Γαλλίδων μπλόγκερ, αλλά η απόφαση ανετράπη σε δεύτερο βαθμό το 2025 με το σκεπτικό της ελευθερίας έκφρασης. Οι Μακρόν έχουν προσφύγει κατά της έφεσης.

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε στο Paris Match ότι η απόφαση για τη νέα αγωγή στις ΗΠΑ αποσκοπεί στην προστασία της οικογένειάς του: «Πρόκειται για την υπεράσπιση της τιμής μου. Αυτά είναι ανοησίες, προωθούμενες με στόχο να βλάψουν, στο όνομα μιας ιδεολογίας».

Η υπόθεση έχει προκαλέσει ευρύτερη συζήτηση γύρω από την ισορροπία μεταξύ ελευθερίας του λόγου και προστασίας της ιδιωτικής ζωής, ενώ μένει να φανεί πώς θα τοποθετηθεί το αμερικανικό δικαστήριο.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM
Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Διεθνή / Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Δύο μήνες μετά την επιβολή εκεχειρίας από τις ΗΠΑ, η Γάζα είναι καθηλωμένη στην πρώτη φάση του ειρηνευτικού σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ ενώ ο χειμώνας πλησιάζει στον πολύπαθο παλαιστινιακό θύλακα
THE LIFO TEAM