Ουκρανία: Η πρόταση της Ελβετίας για την επιτήρηση μιας κατάπαυσης του πυρός με τη Ρωσία

Ουκρανία: Η πρόταση της Ελβετίας για την επιτήρηση μιας κατάπαυσης του πυρός με τη Ρωσία Facebook Twitter
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελβετίας Ιγκνάσιο Κασίς / Φωτ. αρχείου: EPA
0

Η Ελβετία παρουσιάζει τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ως τον οργανισμό που μπορούσε να διαδραματίσει βασικό ρόλο στην επιτήρηση μιας κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ιγκνάσιο Κασίς, δήλωσε στην εφημερίδα SonntagsBlick:

«Υπάρχουν ήδη συγκεκριμένες σκέψεις για το θέμα αυτό: ο Οργανισμός έχει την ικανότητα να αναπτύξει αρκετές δεκάδες ανθρώπους σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ο ΟΑΣΕ θα μπορούσε να επιτηρεί την κατάπαυση του πυρός, να ελέγχει τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός, να παρατηρεί τις εκλογές κ.ά.».

Ο ρόλος του ΟΑΣΕ

Ο ΟΑΣΕ ιδρύθηκε το 1975 με σκοπό να κατευνάσει τις εντάσεις μεταξύ Ανατολής και Δύσης κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Αποτελείται από 57 μέλη της Ευρώπης, της Κεντρικής Ασίας και της Βόρειας Αμερικής. Ανάμεσά στα μέλη είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ουκρανία και η Ρωσία.

Παρόλα αυτά «η γραμμή του μετώπου εκτείνεται σήμερα σε 1.300 χιλιόμετρα, ο ΟΑΣΕ από μόνος του είναι πολύ μικρός για να επιτηρεί όλο το μήκος της. Αυτό θα απαιτούσε μια σημαντική δέσμευση από τα συμμετέχοντα κράτη», τόνισε ο υπουργός, που αναφερόμενος στην πορεία, στον Ντόναλντ Τραμπ, τόνισε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα μπορούσε να είναι σε θέση να κλείσει γρήγορα μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

«Στόχος μου είναι ο ΟΑΣΕ να είναι έτοιμος. Μόλις θα επιτευχθεί συμφωνία, θέλουμε να είμαστε σε θέση να αρχίσουμε δουλειά», συνέχισε ο Κασίς.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM