Έτοιμη η Γαλλία για στρατιωτική επιχείριση στο Μάλι

Έτοιμη η Γαλλία για στρατιωτική επιχείριση στο Μάλι Facebook Twitter
0

Σήμερα Παρασκευή, ο γάλλος Πρόεδρος, Φράνσουα Ολάντ, γνωστοποίησε ότι η χώρα του είναι έτοιμη για μία στρατιωτική επιχείριση στο Μάλι, όπου οι ισλαμιστές αντάρτες έχουν τον έλεγχο του αφρικανικού κράτους.

Σύμφωνα με το Voice of America, κάτι τέτοιο προϋποθέτει την έγκριση του OHE, ενώ χθες Πέμπτη συνεδρίασε εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας ύστερα από την κατάληψη μίας σημαντικής πόλης από τους αντάρτες στο Μάλι.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της χώρας, Dioncounda Traore ζήτησε από την πρώην αποικιοκράτισσα  Γαλλία, να βοηθήσει το Μάλι να εμποδίσει τους αντάρτες.

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι την επόμενη εβδομάδα ο Traore θα συναντηθεί με τον Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι για συζητήσουν τη διαχείριση της αιματηρής κρίσης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΛΩΝΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / Πολωνία: Βουλευτής της ακροδεξιάς επιδεικνύει ισραηλινή σημαία με σβάστικα στο κοινοβούλιο

«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία μπροστά στα μάτια μας... είναι το νέο Τρίτο Ράιχ και η σημαία του θα έπρεπε να μοιάζει ακριβώς έτσι», δήλωσε ο Πολωνός βουλευτής, πριν εμφανίσει τη μεταποιημένη σημαία
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία εγκρίνει σχέδιο για τη νομιμοποίηση περίπου 500.000 μεταναστών χωρίς χαρτιά

Το σχέδιο προβλέπει τη χορήγηση άδειας διαμονής ενός έτους, με δυνατότητα ανανέωσης. Για να είναι κάποιος επιλέξιμος, θα πρέπει να διαμένει ήδη στην Ισπανία για τουλάχιστον πέντε μήνες και να μην έχει ποινικό μητρώο.
THE LIFO TEAM