Το Λουξεμβούργο θα αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης

Το Λουξεμβούργο θα αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης Facebook Twitter
Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Λουκ Φρίντεν/Φωτογραφία: X
0

Το Λουξεμβούργο σκοπεύει να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης, όπως δήλωσαν ο πρωθυπουργός της χώρας Λουκ Φρίντεν και ο υπουργός Εξωτερικών Ξαβιέ Μπετέλ σε επιτροπή του Κοινοβουλίου τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η τελική απόφαση για την αναγνώριση αναμένεται να ληφθεί αργότερα αυτόν τον μήνα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, σε συντονισμό με αρκετές άλλες χώρες, όπως η Γαλλία και το Βέλγιο.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά από μήνες αμφιβολίας από την κυβέρνηση του Λουξεμβούργου και εν μέσω αυξανόμενων εκκλήσεων από Ευρωπαίους ηγέτες για τερματισμό του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα, ο οποίος ξεκίνησε μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Σύμφωνα με τοπικούς υγειονομικούς αξιωματούχους, πάνω από 60.000 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους στον πόλεμο. Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Τερέσα Ριμπέρα, χαρακτήρισε τις ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα γενοκτονία.

Την περασμένη εβδομάδα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανακοίνωσε ότι η εκτελεστική επιτροπή της ΕΕ θα λάβει σκληρότερη στάση απέναντι στο Ισραήλ για τον πόλεμο, αναστέλλοντας πληρωμές στη χώρα και επιβάλλοντας κυρώσεις σε αυτό που αποκάλεσε «υπουργούς ακραίων θέσεων» και βίαιους εποίκους.

Την περασμένη Παρασκευή, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψήφισε υπέρ της επικύρωσης μιας δήλωσης που περιλαμβάνει «εφικτά, χρονικά περιορισμένα και αναστρέψιμα βήματα» για μια λύση δύο κρατών στην περιοχή πριν από τη συνάντηση της 22ας Σεπτεμβρίου.

Με πληροφορίες από Politico

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να επιβάλει πρόσθετους δασμούς στην ΕΕ και σε άλλες 54 οικονομίες

Η εξέλιξη σημειώνεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ουάσιγκτον για τη διατήρηση των δασμών στο 15% για την πλειονότητα των ευρωπαϊκών εξαγωγών προς τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΖΑΡΕΝΤ ΚΟΥΣΝΕΡ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Αλβανία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για το τουριστικό θέρετρο του Τζάρεντ Κούσνερ - Τι δηλώνει ο Ράμα

Οι αλβανικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για το σχέδιο κατασκευής του πολυτελούς θερέτρου του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ, στο ακατοίκητο νησί Sazan και σε προστατευόμενη παράκτια περιοχή, εν μέσω διαμαρτυριών των πολιτών
THE LIFO TEAM
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορείται ότι υιοθετεί πρακτικές τύπου ICE στη μεταναστευτική πολιτική της

Ευρωπαϊκοί θεσμοί κατέληξαν σε συμφωνία για νέο πλαίσιο επιστροφών μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα, το οποίο προβλέπει ευκολότερες απελάσεις, δημιουργία κέντρων κράτησης εκτός ΕΕ και ισόβια απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ
THE LIFO TEAM
Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Η Βίβιαν Γουίλσον, η αποξενωμένη τρανς κόρη του Έλον Μασκ, είχε αρνηθεί ότι η ταυτότητά της ευθύνεται για τη δεξιά στροφή του. Ο ίδιος όμως απάντησε θετικά σε ανάρτηση που υποστήριζε ακριβώς αυτό.
THE LIFO TEAM
BLAKE LIVELY JUSTIN BALDONI

Διεθνή / Blake Lively και Justin Baldoni επιστρέφουν στα δικαστήρια

Η νομική ομάδα της ηθοποιού έχει ασκήσει αγωγή εναντίον του συμπρωταγωνιστή της στην ταινία «It Ends with Us» για την καταβολή δικαστικών εξόδων και αποζημίωσης, αναζωπυρώνοντας μια δικαστική διαμάχη που διαρκεί χρόνια
THE LIFO TEAM