Υπό κράτηση αμερικανός πολίτης στη Β.Κορέα

Υπό κράτηση αμερικανός πολίτης στη Β.Κορέα Facebook Twitter
0

Σήμερα η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι έχει υπό κράτηση έναν αμερικανό πολίτη που σύμφωνα με τις αρχές ομολόγησε εγκλήματα που όμως δεν διευκρινίζονται.

Το Associated Press αναφέρει ότι η βορειοκορεάτικη κυβέρνηση υποστηρίζει ότι τα εγκλήματα έχουν αποδειχτεί χωρίς όμως να κατονομάζονται.

Κατά το παρελθόν η Πυονγκγιάνγκ έχει φυλακίσει αμερικανούς πολίτες, ενώ ορισμένοι έχουν κατηγορηθεί  για θρησκευτικό προσηλυτισμό.

Οι νοτιοκορεάτες ακτιβιστές αναφέρουν ότι ο κρατούμενος ονομάζεται Bae Jun Ho και έχει νοτιοκορεάτικη καταγωγή.

Το ρόλο του διαμεσολαβητή έχει αναλάβει η Πρεσβεία της Ελβετίας καθώς οι ΗΠΑ δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις με το βόρειο τμήμα της κορεατικής χερσονήσου. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι υπάλληλοι της πρεσβείας επισκέφτηκαν σήμερα τον κρατούμενο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Oλλανδικό μουσείο επανεξετάζει τον δανεισμό έργων στις ΗΠΑ εν μέσω «διώξεων» της τέχνης από τον Τραμπ

Διεθνή / Oλλανδικό μουσείο επανεξετάζει τον δανεισμό έργων στις ΗΠΑ εν μέσω «διώξεων» της τέχνης από τον Τραμπ

Το Mauritshuis στη Χάγη ζητά εγγυήσεις για την ασφάλεια των έργων τέχνης, εν μέσω αβεβαιότητας λόγω των πολιτικών παρεμβάσεων και της συρρίκνωσης της χρηματοδότησης στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM