Γαλλία: Άγνωστοι έγραψαν με μπογιά «Free Palestine» σε αυτοκίνητα Εβραίων τουριστών

Γαλλία: Άγνωστοι έγραψαν με μπογιά «Free Palestine» σε αυτοκίνητα Εβραίων τουριστών Facebook Twitter
Φωτ. X
0

Άγνωστοι βανδάλισαν αυτοκίνητα που ανήκαν σε Εβραίους τουρίστες, σε θέρετρο στη Γαλλία.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε γνωστό θέρετρο στις γαλλικές Άλπεις, στο οποίο παραθερίζουν συχνά εβραϊκές οικογένειες από ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τουλάχιστον τέσσερα αυτοκίνητα σημαδεύτηκαν με πορτοκαλί μπογιά, καθώς άγνωστοι έγραψαν πάνω τους με μεγάλα γράμματα το σύνθημα «Free Palestine».

Ο δήμαρχος του Σατέλ, Νικολά Ρουμπέν, έκανε λόγο για αυτοκίνητα που ανήκαν σε Εβραίους τουρίστες, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν λόγω της ένδυσης τους και ήταν κυρίως βρετανικής υπηκοότητας.

«Είναι θλιβερό και απογοητευτικό. Είναι μια κοινότητα που δεν ζητάει τίποτα από κανέναν, που δεν ενοχλεί κανέναν, που βρίσκεται σε διακοπές», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο AFP.

Σε ένα δελτίο Τύπου, το Αντιπροσωπευτικό Συμβούλιο Εβραϊκών Θεσμών της Γαλλίας (Crif) στην Ωβέρνη- Ρον-Αλπ κατήγγειλε τις «ποταπές» ενέργειες, που διαπράχθηκαν.

«Αποτελούν μέρος μιας στρατηγικής που αποτελεί πλέον κοινοτοπία: να χρησιμοποιούν το πρόσχημα της «μάχης για τον παλαιστινιακό σκοπό» προκειμένου να καταφέρονται εναντίον Εβραίων, αποκλειστικά γιατί είναι Εβραίοι», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / «Οι Αμερικανοί λένε όχι»: Ο Ομπάμα στηρίζει δημόσια τις διαδηλώσεις κατά της ICE στη Μινεάπολη

Ο Ομπάμα έκανε λόγο για «πρωτοφανή» δράση της ICE στη Μινεάπολη, περιγράφοντας επιχειρήσεις χωρίς σαφές πλαίσιο, με ομοσπονδιακούς πράκτορες να μπαίνουν σε σπίτια και να βγάζουν ανθρώπους έξω
THE LIFO TEAM
Ζιζέλ Πελικό: «Ένιωσα συντετριμμένη από τη φρίκη αλλά δεν νιώθω θυμό»

Διεθνή / Ζιζέλ Πελικό: «Ένιωσα συντετριμμένη από τη φρίκη αλλά δεν νιώθω θυμό»

Η 73χρονη δηλώνει αποφασισμένη να βρει απαντήσεις για να θεραπευτεί - «Θέλω να επισκεφθώ τον πρώην σύζυγό μου για να έχω απαντήσεις. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω, αλλά πρέπει να τον κοιτάξω κατάματα»
THE LIFO TEAM