Φωτιά στην Αχαΐα: Νέο 112 για εκκένωση 6 περιοχών

Φωτιά στην Αχαΐα: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση 5 περιοχών Facebook Twitter
0

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τρίτης (12/08) στην Αχαΐα, όταν φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Φλογεραίικα Ερυμάνθου.

Οι φλόγες, τροφοδοτούμενες από ισχυρούς ανέμους, προκάλεσαν την άμεση κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων της Πυροσβεστικής.

Το πρώτο προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στάλθηκε λίγο πριν τις 2μμ στους κατοίκους των Μοιραιίκων, Παλαιάς Περιστέρας, Χαϊκαλίου, Αγίου Στεφάνου και Θεριανού, καλώντας τους να απομακρυνθούν προς τη Βιομηχανική Περιοχή Πατρών.

Λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι στάλθηκε νέο μήνυμα και πάλι για εκκένωση. «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Καμενίτσα, Αχαϊκό, Διδαχέικα, Αλισσός, Λούσικα, Σπαλιαρέικα απομακρυνθείτε προς Κάτω Αχαΐα».

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 35 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων, 10 οχήματα και ένα ελικόπτερο, ενώ πυκνοί καπνοί είναι ορατοί από μεγάλη απόσταση. Οι Αρχές ζητούν από τους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες για την ασφάλειά τους.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύκλωμα στην Κρήτη: Τι περιλαμβάνει η δεύτερη δικογραφία - Η Μονή Χανίων και η υπόθεση της φοιτήτριας με τη μητέρα καθαρίστρια

Ελλάδα / Κύκλωμα στην Κρήτη: Τι περιλαμβάνει η δεύτερη δικογραφία - Η Μονή Χανίων και η υπόθεση της φοιτήτριας με τη μητέρα καθαρίστρια

Νέες αποκαλυπτικές συνομιλίες - Οι κατηγορίες και οι κωδικές ονομασίες - «Μόνο δολοφονίες δεν μας έχει διατάξει ακόμα να κάνουμε»
LIFO NEWSROOM
Παιδιά πρόσφυγες σε κίνδυνο: 1 στα 3 ασυνόδευτα στην Κρήτη – Τι αποκαλύπτει η νέα επισκόπηση

Ελλάδα / Παιδιά πρόσφυγες σε κίνδυνο: 1 στα 3 ασυνόδευτα στην Κρήτη – Τι αποκαλύπτει η νέα επισκόπηση

Πάνω από το 20% των αφιχθέντων είναι παιδιά, ενώ περίπου το ένα τρίτο αυτών ασυνόδευτα ή χωρισμένα από τις οικογένειές τους. Παράλληλα, οι χώροι υποδοχής στο νησί χαρακτηρίζονται πρόχειροι και ακατάλληλοι
LIFO NEWSROOM