Γαλλία: Πρώην πράκτορας συνελήφθη κατηγορούμενος για βιασμούς παιδιών στην Αφρική

Γαλλία: Πρώην πράκτορας συνελήφθη κατηγορούμενος για βιασμούς παιδιών στην Αφρική Facebook Twitter
φωτ.: Getty
0

Ένας πρώην πράκτορας της γαλλικής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών κατηγορείται ότι συμμετείχε και οργάνωνε βιασμούς παιδιών στην Αφρική, όπως έγινε γνωστό σήμερα από μια πηγή προσκείμενη στις έρευνες.

Ο 58χρονος άνδρας συνελήφθη στο Στρασβούργο την περασμένη Δευτέρα και την Παρασκευή διατάχθηκε η προφυλάκισή του. Του έχει ασκηθεί δίωξη για «διακεκριμένη διακίνηση ανθρώπων», «βιασμό και σεξουαλική επίθεση σε ανηλίκους» και «εισαγωγή και μετάδοση εικόνας ενός ανηλίκου, πορνογραφικού χαρακτήρα, με τη χρήση ενός δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών», σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien.

Ο ύποπτος φέρεται ότι συμμετείχε σε βιασμούς παιδιών στην Αφρική και κυρίως στην Κένυα, όπου μετέβαινε συχνά για επαγγελματικούς λόγους. «Πλήρωνε και ενορχήστρωνε από απόσταση σεξουαλική κακοποίηση» ανηλίκων και βιντεοσκοπούσε τους βιασμούς «για να ικανοποιήσει τις εγκληματικές παρορμήσεις του», γράφει η εφημερίδα.

Τα βίντεο εντοπίστηκαν στο διαδίκτυο από ένα αμερικανικό ίδρυμα που αγωνίζεται κατά της εγκληματικότητας με θύματα παιδιά. Το ίδρυμα ενημέρωσε τη γαλλική αστυνομία και την Υπηρεσία Ανηλίκων, που ανέλαβε την έρευνα.

Η εισαγγελία του Στρασβούργου δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο μέχρι στιγμής.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM