Σε ύφεση η πυρκαγιά στον Φενεό: Ζημιές σε σπίτια

Σε ύφεση η πυρκαγιά στον Φενεό: Ζημιές σε σπίτια Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi
0

Δεκάδες πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τη φωτιά στην περιοχή του Φενεού Κορινθίας, προσπαθώντας να περιορίσουν τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης και κατέστρεψε παρθένο δάσος.

Το πρωί της Τετάρτης, η φωτιά είναι υπό ύφεση, αν και οι δυνάμεις πυρόσβεσης παραμένουν σε εγρήγορση για να σβήσουν μικροεστίες πάνω από το χωριό Καρτέρι και να αποτρέψουν ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις.

Οι φλόγες υποχρέωσαν τις αρχές να προχωρήσουν σε προληπτικές εκκενώσεις οικισμών, ξεκινώντας από την Καστανιά, όπου σπίτια υπέστησαν ζημιές. Μέσω του 112, ζητήθηκε επίσης από τους κατοίκους των χωριών Λαύκα, Καρτέρι, Δροσοπηγή, Κιόνια, Στυμφαλία και Μάτσιτζα να αποχωρήσουν προσωρινά από τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, συνελήφθησαν δύο άτομα για εμπρησμό από αμέλεια, κατά τη διάρκεια εργασιών με τροχό και ηλεκτροσυγκόλληση σε δασική περιοχή.

Το βράδυ της Τρίτης, η φωτιά έφτασε στην περιοχή των Καλιανών Κορινθίας, κοντά στη λίμνη Στυμφαλία, και προκάλεσε ζημιές σε δάση και καλλιέργειες σε πολλαπλά σημεία. Κτηνοτρόφοι ζήτησαν βοήθεια ώστε να ανοίξουν δίοδοι απομάκρυνσης των ζώων τους από τα μαντριά, ένα από τα οποία τελικά παραδόθηκε στις φλόγες, αφού προηγουμένως τα ζώα απομακρύνθηκαν με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής.

Στην Καστανιά, οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν στη διάσωση κατοικιών και περιουσιών. Πολλά σπίτια υπέστησαν φθορές, ενώ το βράδυ, λόγω διακοπής των εναέριων ρίψεων νερού, η μάχη συνεχίστηκε από τις επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης.

Στην περιοχή επιχειρούν μεγάλες δυνάμεις, μεταξύ αυτών 65 οχήματα, έξι πεζοπόρα τμήματα και 210 πυροσβέστες, καθώς και 15 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο χρησιμοποιούνται για τον συντονισμό των επιχειρήσεων.

Σε ύφεση η πυρκαγιά στον Φενεό: Ζημιές σε σπίτια Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi

Δύο συλλήψεις για την φωτιά στον Φενεό

Στη σύλληψη δύο εργατών που, σύμφωνα με μαρτυρίες, πραγματοποιούσαν εργασίες με τροχό και ηλεκτροσυγκόλληση στην περιοχή όπου ξέσπασε η πυρκαγιά προχώρησε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Πρόκειται για έναν Έλληνα και έναν υπήκοο Καζακστάν, οι οποίοι φέρονται να έκαναν τις εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης, ετοιμάζοντας μεταλλικές κατασκευές για rave party που θα γινόταν το βράδυ της Τρίτης.

Τους δύο εργάτες “καίει” μαρτυρία αστυνομικού, ο οποίος τους είδε να κάνουν τις εργασίες και όταν ξέσπασε η φωτιά να προσπαθούν με κουβάδες νερό να σβήσουν τις φλόγες χωρίς να τα καταφέρουν.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καιρός σήμερα: Πέφτει στους 22 βαθμούς η θερμοκρασία - Καταιγίδες σε Ιόνιο, Αιτωλοακαρνανία και δυτική Πελοπόννησο

Ελλάδα / Καιρός σήμερα: Πέφτει στους 22 βαθμούς η θερμοκρασία - Καταιγίδες σε Ιόνιο, Αιτωλοακαρνανία και δυτική Πελοπόννησο

«Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από αργά το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και το βράδυ της Κυριακής, στο Ιόνιο, την Αιτωλοακαρνανία και τη δυτική Πελοπόννησο», αναφέρει το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ
LIFO NEWSROOM
AEGEAN – Olympic Air: Δυνατότητα αλλαγής ή ακύρωσης εισιτηρίων λόγω της προαναγγελθείσας απεργίας της ΑΔΕΔΥ

Ελλάδα / AEGEAN – Olympic Air: Δυνατότητα αλλαγής ή ακύρωσης εισιτηρίων λόγω της προαναγγελθείσας απεργίας της ΑΔΕΔΥ

Oι επιβάτες μπορούν είτε να προχωρήσουν σε αλλαγή εισιτηρίων χωρίς κόστος επανέκδοσης και διαφορά ναύλου, είτε να ακυρώσουν την κράτησή τους και να λάβουν credit voucher για μελλοντική χρήση
LIFO NEWSROOM