Λος Άντζελες: Έκρηξη σε εκπαιδευτικό κέντρο της αστυνομίας - Τρεις νεκροί αστυνομικοί

Λος Άντζελες: Έκρηξη σε εκπαιδευτικό κέντρο της αστυνομίας - Τουλάχιστον τρεις νεκροί Facebook Twitter
Φωτ: Χ
0

Τουλάχιστον τρία άτομα φέρονται να έχουν χάσει τη ζωή τους έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (τοπική ώρα) σε εκπαιδευτική εγκατάσταση της αστυνομίας στην ανατολική πλευρά του Λος Άντζελες.

Η έκρηξη συνέβη στις 07:30 το πρωί (τοπική ώρα, 17:30 ώρα Ελλάδος) στο Biscailuz Center Academy Training Facility, το οποίο λειτουργεί υπό την εποπτεία του Γραφείου του Σερίφη της Κομητείας του Λος Άντζελες. Το περιστατικό επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του γραφείου, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώσει επίσημα τον αριθμό των θυμάτων, σημειώνοντας ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και η αιτία της έκρηξης παραμένει άγνωστη. Ωστόσο, τοπικά μέσα αναφέρουν ότι τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη. 

Η δήμαρχος του Λος Άντζελες, Κάρεν Μπας, έκανε λόγο για ένα «φρικτό περιστατικό» και δήλωσε ότι «οι σκέψεις όλων των κατοίκων της πόλης είναι με όσους επηρεάστηκαν από αυτήν την έκρηξη». Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι στην περιοχή επιχειρούν ομάδες πυροτεχνουργών της αστυνομίας καθώς και ειδικοί εμπρηστών για να διερευνήσουν τα αίτια.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Πάμ Μπόντι, ανακοίνωσε ότι πράκτορες του FBI βρίσκονται ήδη στο σημείο για να συνδράμουν στις έρευνες. Όπως δήλωσε, έχει έρθει σε επικοινωνία με τον Γενικό Εισαγγελέα της Καλιφόρνια και τον σερίφη της κομητείας, Ρόμπερτ Λούνα.

«Οι ομοσπονδιακοί πράκτορές μας βρίσκονται επί τόπου και προσπαθούμε να συλλέξουμε περισσότερες πληροφορίες. Παρακαλώ, προσευχηθείτε για τις οικογένειες των θυμάτων», έγραψε η ίδια στην πλατφόρμα Χ.

Οι αρχές ζητούν από τα μέσα ενημέρωσης και το κοινό να παραμείνουν ψύχραιμοι και να αποφεύγονται εικασίες, ενώ υποσχέθηκαν νεότερες ανακοινώσεις εντός της ημέρας.


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM
Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social media

Διεθνή / Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social

Στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας επιβλήθηκε και απαγόρευση επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα που βρίσκονται υπό έρευνα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του, ο οποίος ζει πλέον στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM