Δύο τουρίστριες ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου από ελέφαντα - Έκαναν σαφάρι στη Ζάμπια

Δύο τουρίστριες ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου από ελέφαντα - Έκαναν σαφάρι στη Ζάμπια Facebook Twitter
Φωτ: Unsplash
0

Δύο τουρίστριες, ανάμεσά τους μια 68χρονη Βρετανίδα και μια 67χρονη από τη Νέα Ζηλανδία, έχασαν τη ζωή τους όταν δέχθηκαν επίθεση από θηλυκό ελέφαντα κατά τη διάρκεια πεζοπορικού σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο South Luangwa, στη Ζάμπια.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, το περιστατικό σημειώθηκε την Πέμπτη, ενώ οι δύο γυναίκες συμμετείχαν σε οργανωμένη ξενάγηση εντός του πάρκου. Ο επικεφαλής της αστυνομίας της περιοχής, Ρόμπερτσον Μουέμπα, δήλωσε στο BBC πως το ζώο, μια ελεφαντίνα που συνόδευε το μικρό της, επιτέθηκε αιφνιδιαστικά από πίσω, καταπατώντας τις δύο γυναίκες.

Οι ξεναγοί επιχείρησαν να απωθήσουν το ζώο πυροβολώντας στον αέρα, χωρίς επιτυχία. Αμφότερες οι δύο γυναίκες υπέκυψαν επί τόπου στα τραύματά τους.

Οι δύο τουρίστριες είχαν διανυκτερεύσει επί τέσσερις ημέρες στο Big Lagoon Camp, σε απόσταση περίπου 600 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Λουσάκα, και κινούνταν προς άλλη τοποθεσία όταν συνέβη η επίθεση.

«Είμαστε πραγματικά συντετριμμένοι για την απώλεια των επισκεπτών μας», δήλωσε ο κ. Μουέμπα, προσθέτοντας πως δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί εάν οι δύο γυναίκες είχαν συγγενική σχέση.

Το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι παρέχει στήριξη στην οικογένεια της Βρετανίδας που έχασε τη ζωή της, και βρίσκεται σε επαφή με τις τοπικές αρχές.

Οι αρχές της Ζάμπια έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει για την επιθετικότητα των θηλυκών ελεφάντων όταν βρίσκονται με τα μικρά τους, τονίζοντας την ανάγκη για αυξημένη προσοχή από τους επισκέπτες. «Είναι δύσκολο να ελέγξεις τα ζώα, και πολλοί τουρίστες συνηθίζουν να τα ταΐζουν», σημείωσε ο κ. Μουέμπα.

Πρόκειται για το τρίτο θανατηφόρο περιστατικό με επιθέσεις ελεφάντων στη χώρα μέσα σε έναν χρόνο. Το 2023, δύο Αμερικανοί τουρίστες έχασαν τη ζωή τους σε παρόμοια περιστατικά, ενώ επέβαιναν σε οχήματα σαφάρι.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

Διεθνή / Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

«Δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοιο σεισμό στη ζωή μου. Ήμασταν στο γραφείο όταν άρχισαν να κουνιούνται τα έπιπλα. Τρέξαμε από τις σκάλες και είδαμε κι άλλους ανθρώπους να έχουν ήδη βγει έξω», είπε ένας εργαζόμενος στην Ντάκα
LIFO NEWSROOM