Πόλεμος Ουκρανία: Νέα ρωσική επιδρομή με drones και βαλλιστικούς πυραύλους στο Κίεβο

Πόλεμος Ουκρανία: Νέα ρωσική επιδρομή με drones και βαλλιστικούς πυραύλους στο Κίεβο Facebook Twitter
Φωτ. από τα ρωσικά χτυπήματα στο Κίεβο / Χ
0

Η Ρωσία όπως όλα δείχνουν κάνει πράξη την απειλή για αντίποινα, μετά την επιχείρηση «Ιστός Αράχνης» της Ουκρανίας.

Το βράδυ της Πέμπτης, η Ρωσία εξαπέλυσε νέα επιδρομή με drones και βαλλιστικούς πυραύλους στο Κίεβο, αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι.

Παράλληλα, σε πολλές άλλες ουκρανικές περιφέρειες υπήρξαν αναφορές για σφοδρούς βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια της νύχτας, «Έχει επιβεβαιωθεί πως τέσσερις άνθρωποι είναι νεκροί στην πρωτεύουσα», ανέφερε ο δήμαρχος του Κιέβου, κάνοντας λόγο και για 20 τραυματίες, εκ των οποίων 16 διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, ανέφεραν νωρίτερα πως το Κίεβο έγινε στόχος «επίθεσης με drones και βαλλιστικούς πυραύλους» που έπληξαν διάφορους τομείς της πόλης.

Σύμφωνα με τις Αρχές της πόλης, τμήμα γραμμών του μετρό της ουκρανικής πρωτεύουσας υπέστη ζημιά, με την ουκρανική σιδηροδρομική εταιρεία να κάνει λόγο από την πλευρά της για ζημιές σε σιδηροτροχιές στη νότια περιφέρεια της πρωτεύουσας.

Την ίδια ώρα στην πόλη Λουτσκ «μαζική επίθεση με πυραύλους και drones» είχε αποτέλεσμα να «καταστραφεί εν μέρει» πολυκατοικία και να τραυματιστούν πέντε άνθρωποι, ανέφερε ο στρατιωτικός περιφερειάρχης Ιβάν Ρουντνίτσκι μέσω Telegram. Επίσης η περιφέρεια Τερνόπιλ υπέστη «την πιο μαζική αεροπορική επίθεση μέχρι σήμερα» στον πόλεμο, με «πολλαπλά πλήγματα», σύμφωνα με τον Βιτσισλάβ Νεγκόντα, επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης.

Τέλος, ο δήμαρχος της Τερνόπιλ Σεργκέι Ναντάλ έκανε λόγο για ζημιές σε «βιομηχανικές εγκαταστάσεις και υποδομές». «Ορισμένα τμήματα της Τερνόπιλ δεν έχουν ρεύμα και η πίεση στο δίκτυο διανομής του νερού έχει μειωθεί εξαιτίας των διακοπών ρεύματος», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / AFP



 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ Χ XCHAT

Διεθνή / Έλον Μασκ: Η X λανσάρει το XChat, μία αυτόνομη εφαρμογή μηνυμάτων

Η εφαρμογή περιλαμβάνει λειτουργίες που εστιάζουν στην ιδιωτικότητα, όπως η δυνατότητα απενεργοποίησης των στιγμιότυπων οθόνης και η αποστολή μηνυμάτων που διαγράφονται αυτόματα μέσα σε λίγα λεπτά
THE LIFO TEAM
ΝΑΠΟΛΗ ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

Διεθνή / Νάπολη: Ένοπλοι ληστές κράτησαν 25 ομήρους σε τράπεζα - Διέφυγαν μέσω υπόγειας σήραγγας

Παρόμοια ληστεία είχε σημειωθεί το 2020 σε υποκατάστημα της Crédit Agricole στο Milan, όπου οι δράστες χρησιμοποίησαν επίσης το αποχετευτικό δίκτυο για να αποκτήσουν πρόσβαση και να διαφύγουν
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΝΑΡΚΕΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Τι είδους νάρκες έχει τοποθετήσει το Ιράν στα Στενά του Ορμούζ και πώς θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να τις απομακρύνουν;

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να ξεκινήσει επιχειρήσεις κατά των ναρκών στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για το άνοιγμα των Στενών, όμως η αποναρκοθέτηση είναι μια επίπονη και επικίνδυνη διαδικασία
THE LIFO TEAM