Πόλεμος Ουκρανία: Νέα ρωσική επιδρομή με drones και βαλλιστικούς πυραύλους στο Κίεβο

Πόλεμος Ουκρανία: Νέα ρωσική επιδρομή με drones και βαλλιστικούς πυραύλους στο Κίεβο Facebook Twitter
Φωτ. από τα ρωσικά χτυπήματα στο Κίεβο / Χ
0

Η Ρωσία όπως όλα δείχνουν κάνει πράξη την απειλή για αντίποινα, μετά την επιχείρηση «Ιστός Αράχνης» της Ουκρανίας.

Το βράδυ της Πέμπτης, η Ρωσία εξαπέλυσε νέα επιδρομή με drones και βαλλιστικούς πυραύλους στο Κίεβο, αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι.

Παράλληλα, σε πολλές άλλες ουκρανικές περιφέρειες υπήρξαν αναφορές για σφοδρούς βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια της νύχτας, «Έχει επιβεβαιωθεί πως τέσσερις άνθρωποι είναι νεκροί στην πρωτεύουσα», ανέφερε ο δήμαρχος του Κιέβου, κάνοντας λόγο και για 20 τραυματίες, εκ των οποίων 16 διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, ανέφεραν νωρίτερα πως το Κίεβο έγινε στόχος «επίθεσης με drones και βαλλιστικούς πυραύλους» που έπληξαν διάφορους τομείς της πόλης.

Σύμφωνα με τις Αρχές της πόλης, τμήμα γραμμών του μετρό της ουκρανικής πρωτεύουσας υπέστη ζημιά, με την ουκρανική σιδηροδρομική εταιρεία να κάνει λόγο από την πλευρά της για ζημιές σε σιδηροτροχιές στη νότια περιφέρεια της πρωτεύουσας.

Την ίδια ώρα στην πόλη Λουτσκ «μαζική επίθεση με πυραύλους και drones» είχε αποτέλεσμα να «καταστραφεί εν μέρει» πολυκατοικία και να τραυματιστούν πέντε άνθρωποι, ανέφερε ο στρατιωτικός περιφερειάρχης Ιβάν Ρουντνίτσκι μέσω Telegram. Επίσης η περιφέρεια Τερνόπιλ υπέστη «την πιο μαζική αεροπορική επίθεση μέχρι σήμερα» στον πόλεμο, με «πολλαπλά πλήγματα», σύμφωνα με τον Βιτσισλάβ Νεγκόντα, επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης.

Τέλος, ο δήμαρχος της Τερνόπιλ Σεργκέι Ναντάλ έκανε λόγο για ζημιές σε «βιομηχανικές εγκαταστάσεις και υποδομές». «Ορισμένα τμήματα της Τερνόπιλ δεν έχουν ρεύμα και η πίεση στο δίκτυο διανομής του νερού έχει μειωθεί εξαιτίας των διακοπών ρεύματος», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / AFP



 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM
Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM