Τιμ Κουκ: Ο CEO της Apple ζήτησε την απόρριψη νόμου για την ασφάλεια ανηλίκων στο διαδίκτυο

Τιμ Κουκ: Ο CEO της Apple ζήτησε την απόρριψη νόμου για την ασφάλεια ανηλίκων στο διαδίκτυο Facebook Twitter
Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ / Φωτογραφία αρχείου © ΕΡΑ
0

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, φέρεται να επικοινώνησε προσωπικά με τον κυβερνήτη του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, προκειμένου να του ζητήσει να ασκήσει βέτο σε προτεινόμενες αλλαγές στη νομοθεσία για την ψηφιακή ασφάλεια των παιδιών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο Κουκ είχε μια ευγενική αλλά ξεκάθαρη συνομιλία με τον Άμποτ την περασμένη εβδομάδα, τονίζοντας την αντίθεση της Apple στο σχέδιο νόμου και ζητώντας την τροποποίησή του ή – σε αντίθετη περίπτωση – την απόσυρσή του.

Το επίμαχο νομοσχέδιο, με την ονομασία House Bill 186, κατατέθηκε τον Φεβρουάριο από τον Ρεπουμπλικανό βουλευτή Τζάρεντ Πάτερσον και έχει στόχο να περιορίσει τη χρήση των social media από ανήλικους, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους απαγόρευσης πρόσβασης σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για άτομα κάτω των 18 ετών.

Ο κυβερνήτης Άμποτ δεν έχει ακόμα ανακοινώσει εάν θα υπογράψει το νομοσχέδιο. Ωστόσο, ο εκπρόσωπός του, Άντριου Μαλερίς, ανέφερε σε δήλωσή του: «Η ασφάλεια και η διαδικτυακή προστασία της ιδιωτικότητας των παιδιών στο Τέξας παραμένουν προτεραιότητα για τον κυβερνήτη Άμποτ. Ο κυβερνήτης θα εξετάσει προσεκτικά το νομοσχέδιο, όπως κάνει με κάθε νομοθέτημα που φτάνει στο γραφείο του».

Η Apple δεν έχει σχολιάσει επισήμως προς το παρόν, ωστόσο εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στη Wall Street Journal και σε άλλα μέσα πως η εταιρεία είναι «βαθιά ανήσυχη» για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το νομοσχέδιο στην ιδιωτικότητα όλων των χρηστών.

«Αν τεθεί σε ισχύ, οι αγορές εφαρμογών θα υποχρεωθούν να συλλέγουν και να διατηρούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ταυτοποίησης για κάθε Τεξανό που θέλει να κατεβάσει μια εφαρμογή – ακόμα κι αν πρόκειται για εφαρμογή πρόγνωσης καιρού ή αθλητικών σκορ», τονίζει η ανακοίνωση. «Πιστεύουμε ότι υπάρχουν καλύτερες προτάσεις για την προστασία των παιδιών χωρίς να απαιτείται από εκατομμύρια ανθρώπους να παραδώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία» προστίθεται.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Journal, η Apple έχει εντείνει τις προσπάθειές της για να αποτρέψει την ψήφιση του νομοσχεδίου τις τελευταίες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένης διαφημιστικής εκστρατείας σε περιοχές του Όστιν, όπου παρουσιάζει το σχέδιο νόμου ως «νομοθεσία που υποστηρίζεται από πορνογραφικά sites».

Με πληροφορίες από Wall Street Journal

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάρον Όζμπορν: «Είναι συντετριμμένη, όλοι είναι δίπλα της» - Η κατάσταση της μετά τον θάνατο του Όζι

Διεθνή / Σάρον Όζμπορν: «Είναι συντετριμμένη, όλοι είναι δίπλα της» - Η κατάσταση της μετά τον θάνατο του Όζι

Οι πρώτες ημέρες της οικογένειας του θρύλου της heavy metal μετά τον θάνατό του - «Υπάρχει πολλή οδύνη αλλά και παρηγοριά, καθώς πέρασαν χρόνο όλοι μαζί μέχρι το τέλος»
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Χάρι - βασιλιάς Κάρολος: Η μυστική συνάντηση που δίνει ελπίδες για επανασύνδεση μετά από χρόνια αποξένωσης

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι - βασιλιάς Κάρολος: Η μυστική συνάντηση που δίνει ελπίδες για επανασύνδεση μετά από χρόνια αποξένωσης

Η τελευταία τους συνάντηση ήταν τον Φεβρουάριο του 2024, όταν ο πρίγκιπας Χάρι μετέβη στη Βρετανία για να δει τον βασιλιά Κάρολο μετά την ανακοίνωση της διάγνωσης του με καρκίνο
LIFO NEWSROOM
«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα», λένε ισραηλινές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Διεθνή / «Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα», λένε ισραηλινές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Δύο κορυφαίες ισραηλινές οργανώσεις, η B’Tselem και οι Γιατροί για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, κατηγορούν το Ισραήλ για γενοκτονία στη Γάζα και καλούν τη Δύση να αναλάβει άμεση δράση
LIFO NEWSROOM
Tο Βατικανό χρησιμοποιεί «ιερείς-influencers» για να φέρει τους νέους στους ναούς

Διεθνή / Tο Βατικανό χρησιμοποιεί «ιερείς-influencers» για να φέρει τους νέους στους ναούς

Περισσότεροι από 1.000 ιερωμένοι - influencers από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται στη Ρώμη για να συζητήσουν τον εκσυγχρονισμό της θρησκευτικής επικοινωνίας ενόψει της σημαντικής μείωσης της προσέλευσης στους ναούς
LIFO NEWSROOM
Γιατί οι αεροπορικές ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα είναι τόσο επικίνδυνες;

Διεθνή / Γιατί οι αεροπορικές ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα είναι τόσο επικίνδυνες;

Η πτώση πακέτων από αεροσκάφη με αλεξίπτωτα - ενώ δημιουργεί εντυπωσιακές εικόνες - συνοδεύεται από πληθώρα προβλημάτων και θεωρείται ως «ύστατη λύση ανάγκης» και ιδιαίτερα επικίνδυνη
LIFO NEWSROOM