Ο Πούτιν καλωσορίζει τον «αγαπητό φίλο» Σι Τζινπίνγκ στη Μόσχα

Ο Πούτιν καλωσορίζει τον «αγαπητό φίλο» Σι Τζινπίνγκ στη Μόσχα Facebook Twitter
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν καλωσορίζει τον Σι Τζινπίνγκ στη Μόσχα / Φωτ.: EPA
0

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν καλωσόρισε νωρίτερα τον «αγαπητό φίλο» Σι Τζινπίνγκ στη Μόσχα, ανήμερα των εορτασμών για την Ημέρα της Νίκης. 

Ο Ρώσος πρόεδρος ευχαρίστησε τον Κινέζο ομόλογό του για τη συμμετοχή του στους εορτασμούς με αφορμή τη συμπλήρωση των 80 χρόνων από την «ιερή» νίκη της Σοβιετικής Ένωσης στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και την υπογραφή του συμφώνου παράδοσης της ναζιστικής Γερμανίας, τη νύχτα της 8ης Μαΐου 1945.

Διαβάστε επίσης: Ημέρα της Νίκης: Τιμάται το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη
 

Ο Κινέζος ηγέτης έφτασε στη Μόσχα την Τετάρτη για τετραήμερη κρατική επίσκεψη και αναμένεται να εμβαθύνει στην «αμοιβαία εμπιστοσύνη» στον Πούτιν, σύμφωνα με το Πεκίνο. Θα παραστεί, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης, σε δραστηριότητες για τον εορτασμό των 80 χρόνων από τη νίκη των συμμαχικών δυνάμεων στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο επί της ναζιστικής Γερμανίας.

Η παρουσία του Σι σηματοδοτεί μια ισχυρή επίδειξη ενότητας μεταξύ των δύο αυτοκρατόρων και των εθνών τους σε μια στιγμή που η κυβέρνηση Τραμπ έχει κλονίσει τις παγκόσμιες συμμαχίες και έχει αναδιαμορφώσει τις σχέσεις μεταξύ της Ουάσινγκτον και των δύο δυνάμεων. Σε δηλώσεις του τον περασμένο μήνα, ο Πούτιν χαρακτήρισε τον Σι ως τον «βασικό καλεσμένο» του.
 

Με πληροφορίες από Sky News, CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΛΟΙΟ HANDALA

Διεθνή / Το Ισραήλ κατέλαβε το πλοίο Handala του «Στόλου για την Ελευθερία» που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα

Σε πλάνα που αναμεταδίδονταν απευθείας από τους ακτιβιστές διακρίνονται οι περισσότεροι, καθισμένοι στη γέφυρα, πολλοί με τα χέρια ψηλά - «Οι αλήτες του Νετανιάχου ανέβηκαν στο Handala»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Διεθνή / Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα, πολλοί ενώ αναζητούσαν ανθρωπιστική βοήθεια - Οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός σταμάτησαν, ενώ η πείνα θερίζει αμάχους και παιδιά
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Διεθνή / Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Η κυβέρνηση Τραμπ υιοθετεί την τεχνητή νοημοσύνη για να καταργήσει μαζικά ομοσπονδιακούς κανονισμούς, με στόχο τη μείωση στο μισό των ρυθμιστικών εντολών ως το 2026
LIFO NEWSROOM
Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Διεθνή / Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στα σύνορα Καμπότζης–Ταϊλάνδης, με περισσότερους από 30 νεκρούς και καταγγελίες για παραβίαση θαλάσσιου χώρου - Σε συναγερμό ΟΗΕ και ASEAN.
LIFO NEWSROOM