Δικαστική ήττα για τον πρίγκιπα Χάρι – Έχασε τη δίκη για την αστυνομική προστασία του

Δικαστική ήττα για τον πρίγκιπα Χάρι – Έχασε τη δίκη για την αστυνομική προστασία του Facebook Twitter
Φωτ. πρίγκιπα Χάρι / EPA
0

Σε δικαστική ήττα οδηγήθηκε ο πρίγκιπας Χάρι, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου απέρριψε την προσφυγή του για την πλήρη αποκατάσταση της αστυνομικής προστασίας του, όσο βρίσκεται επί βρετανικού εδάφους.

Ο Χάρι ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών που ελήφθη τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με την οποία, μετά την αποχώρησή του από τα βασιλικά καθήκοντα, δεν δικαιούται αυτόματα κρατική ασφάλεια από τις αστυνομικές δυνάμεις, παρά μόνο κατ’ εξαίρεση και έπειτα από αξιολόγηση κινδύνου.

Ο πρίγκιπας είχε δηλώσει ότι είναι πρόθυμος να καλύψει ο ίδιος το κόστος της προστασίας, επιμένοντας ότι οι απειλές εναντίον του ίδιου και της οικογένειάς του παραμένουν ενεργές. Ωστόσο, το δικαστήριο δεν πείστηκε από τα επιχειρήματα της υπεράσπισης.

Στην απόφασή του, το δικαστήριο έκρινε ότι η κυβερνητική απόφαση ήταν «νόμιμη, λογική και ανάλογη», επικυρώνοντας ουσιαστικά τη νέα πολιτική παροχής ασφαλείας σε πρώην μέλη της βασιλικής οικογένειας που δεν ασκούν πλέον επίσημα καθήκοντα.

Ο Χάρι και η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ, έχουν εγκατασταθεί μόνιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά την παραίτησή τους από τον ρόλο τους ως ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας στις αρχές του 2020 — μια απόφαση που πυροδότησε ευρεία συζήτηση στο Ηνωμένο Βασίλειο και χαρακτηρίστηκε από τον Τύπο ως «Megxit».

Η εξέλιξη αυτή προστίθεται σε μια σειρά δικαστικών ενεργειών του Χάρι στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς έχει ασκήσει αγωγές και κατά βρετανικών ΜΜΕ για παραβίαση της ιδιωτικότητας.


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρήξη Μέρντοχ–Τραμπ: Η μήνυση για τον Έπσταϊν διαλύει έναν δεκαετή δεσμό της αμερικανικής Δεξιάς

Διεθνή / Ρήξη Μέρντοχ–Τραμπ: Η μήνυση για τον Έπσταϊν διαλύει έναν δεκαετή δεσμό της αμερικανικής Δεξιάς

Ο Ντόναλντ Τραμπ στρέφεται νομικά κατά του Ρούπερτ Μέρντοχ και της Wall Street Journal, καταγγέλλοντας δημοσίευμα για επιστολή του στον Τζέφρι Έπσταϊν — «Ο Μέρντοχ εξετάζει αν ο Τραμπ χάνει το ακροατήριό του», λένε πρώην συνεργάτες του μεγιστάνα
LIFO NEWSROOM
Μια 23χρονη φοιτήτρια κινητοποιεί τη Γαλλία: Πάνω από 500.000 υπογραφές κατά του «νόμου Duplomb» για τη γεωργία

Διεθνή / Μια 23χρονη φοιτήτρια κινητοποιεί τη Γαλλία: Πάνω από 500.000 υπογραφές κατά του «νόμου Duplomb» για τη γεωργία

Με τη συγκέντρωση περισσότερων από 500.000 υπογραφών, ο νόμος ενεργοποιεί τη διαδικασία για κοινοβουλευτική συζήτηση, υπό την προϋπόθεση να το ζητήσουν οι επικεφαλής κοινοβουλευτικών ομάδων ή επιτροπών
LIFO NEWSROOM
Αποκλειστικό Guardian: Η ευρωπαϊκή MBDA προμηθεύει εξαρτήματα βομβών που σκότωσαν παιδιά στη Γάζα

Διεθνή / Αποκλειστικό Guardian: Η ευρωπαϊκή MBDA προμηθεύει εξαρτήματα βομβών που σκότωσαν παιδιά στη Γάζα

Τα έσοδα από τις «έξυπνες» βόμβες GBU-39, τις οποίες χρησιμοποιεί το Ισραήλ, ρέουν μέσω του Ηνωμένου Βασιλείου – Παρά την αναστολή εξαγωγών όπλων από το Λονδίνο, ο όμιλος συνεχίζει τις αποστολές από τις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Νέα συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Διεθνή / Συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρει πως ενθαρρύνει τον γενικό Γραμματέα να κινηθεί «προς την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με στόχο μία δίκαιη και διαρκή ρύθμιση του Κυπριακού»
LIFO NEWSROOM