Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θεωρώ τον Ζελένσκι υπεύθυνο» για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θεωρώ τον Ζελένσκι υπεύθυνο» για τον πόλεμο στην Ουκρανία Facebook Twitter
Φωτ. Ντόναλντ Τραμπ / EPA
0

Την «προσεχή Πέμπτη» ανέφερε χαρακτηριστικά πως θα υπογραφεί συμφωνία για τους στρατηγικούς ορυκτούς πόρους της Ουκρανίας, ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σε νέες δηλώσεις του μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε σήμερα πως «έχουμε μια συμφωνία για τα ορυκτά που, νομίζω, θα υπογραφεί την προσεχή Πέμπτη. Σύντομα. Και υποθέτω ότι θα σεβαστούν τη συμφωνία. Θα το δούμε. Αλλά έχουμε μια συμφωνία επ΄αυτού».

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ απαιτεί επιμόνως τη συμφωνία αυτή, για να αντισταθμίσει την αμερικανική βοήθεια που έχει ήδη καταβληθεί στο Κίεβο προκειμένου να αντιμετωπίσει τη ρωσική εισβολή.

Μάλιστα, για τον Ουκρανό πρόεδρο, δήλωσε ότι δεν θεωρεί πως είναι υπεύθυνος για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ωστόσο συνέχισε τις επικρίσεις σε βάρος του. «Δεν θεωρώ τον Ζελένσκι υπεύθυνο, αλλά δεν χαίρομαι ιδιαίτερα που ξέσπασε αυτός ο πόλεμος. Δεν τον κατηγορώ, αλλά δεν νομίζω ότι έκανε και την καλύτερη δουλειά του κόσμου. Δεν είμαι μεγάλος θαυμαστής», συνέχισε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο Ιράν, ξεκαθαρίζοντας ότι "δεν βιάζεται" να επιλέξει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του, αλλά δεν επιβεβαίωσε πληροφορία της εφημερίδας New York Times σύμφωνα με την οποία, παρενέβη για να εμποδίσει ισραηλινά πλήγματα στην Ισλαμική Δημοκρατία.

«Δεν βιάζομαι να το κάνω γιατί νομίζω ότι το Ιράν έχει μια ευκαιρία να έχει μια μεγάλη χώρα και θα ήθελα να το δω αυτό. Αυτή είναι η πρώτη μου επιλογή. Εάν υπάρχει δεύτερη επιλογή, πιστεύω ότι αυτή θα ήταν πολύ κακή για το Ιράν και νομίζω ότι το Ιράν θέλει να συνομιλήσει. Ελπίζω ότι θέλουν να συνομιλήσουν», κατέληξε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / AFP / Reuters

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / «Οι Αμερικανοί λένε όχι»: Ο Ομπάμα στηρίζει δημόσια τις διαδηλώσεις κατά της ICE στη Μινεάπολη

Ο Ομπάμα έκανε λόγο για «πρωτοφανή» δράση της ICE στη Μινεάπολη, περιγράφοντας επιχειρήσεις χωρίς σαφές πλαίσιο, με ομοσπονδιακούς πράκτορες να μπαίνουν σε σπίτια και να βγάζουν ανθρώπους έξω
THE LIFO TEAM
Ζιζέλ Πελικό: «Ένιωσα συντετριμμένη από τη φρίκη αλλά δεν νιώθω θυμό»

Διεθνή / Ζιζέλ Πελικό: «Ένιωσα συντετριμμένη από τη φρίκη αλλά δεν νιώθω θυμό»

Η 73χρονη δηλώνει αποφασισμένη να βρει απαντήσεις για να θεραπευτεί - «Θέλω να επισκεφθώ τον πρώην σύζυγό μου για να έχω απαντήσεις. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω, αλλά πρέπει να τον κοιτάξω κατάματα»
THE LIFO TEAM