Ουκρανία: Στους 34 οι νεκροί στη Σούμι- «Η Ρωσία περιφρονεί τις προσπάθειες Τραμπ» λέει ο Μακρόν

Ουκρανία: Στους 31 οι νερκοί στη Σούμι- «Η Ρωσία περιφρονεί τις προσπάθειες Τραμπ» λέει ο Μακρόν Facebook Twitter
Ρωσική πυραυλική επίθεση στην πόλη Σούμι/ Χ (πρώην Twitter)
0

Τουλάχιστον 34 άνθρωποι -ανάμεσά τους δύο παιδιά- σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από ρωσικό βαλλιστικό πύραυλο στην πόλη Σούμι της Ουκρανίας, την ώρα που οι άνθρωποι πήγαιναν στην εκκλησία για την Κυριακή των Βαΐων.

Δύο ρωσικοί πύραυλοι προσγειώθηκαν στο πολυσύχναστο κέντρο της πόλης, εκ των οποίων ο ένας χτύπησε ένα λεωφορείο τρόλεϊ γεμάτο επιβάτες, σύμφωνα με τον Guardian. Πλάνα από το σημείο έδειχναν πτώματα να κείτονται στο δρόμο, φλεγόμενα αυτοκίνητα και διασώστες να μεταφέρουν αιμόφυρτους επιζώντες. 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι υπάρχουν «δεκάδες νεκροί και τραυματίες πολίτες». Κατηγόρησε τη Ρωσία ότι προχώρησε σε σκόπιμη πράξη «τρομοκρατίας» και δήλωσε ότι απαιτείται «σκληρή αντίδραση» από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

«Ακλόνητη η δέσμευσή μας στην Ουκρανία» λέει ο Μακρόν

Σήμερα το πρωί, δύο ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν την καρδιά της πόλης Σούμι στην Ουκρανία, προκαλώντας πολλές απώλειες μεταξύ των αμάχων, μεταξύ των οποίων και παιδιά για άλλη μια φορά. Όλοι γνωρίζουν: αυτός ο πόλεμος ξεκίνησε μόνο από τη Ρωσία. Και σήμερα, είναι σαφές ότι μόνο η Ρωσία επιλέγει να τον συνεχίσει - με κατάφωρη περιφρόνηση για τις ανθρώπινες ζωές, το διεθνές δίκαιο και τις διπλωματικές προσπάθειες του προέδρου Τραμπ» ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, με δήλωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Χρειάζονται ισχυρά μέτρα για να επιβληθεί κατάπαυση του πυρός στη Ρωσία. Η Γαλλία εργάζεται ακούραστα προς την κατεύθυνση αυτή, μαζί με τους εταίρους της. Στα θύματα, στους τραυματίες και σε όλη την Ουκρανία που συνεχίζει να αντιστέκεται: η αλληλεγγύη μας, ο σεβασμός μας, η ακλόνητη δέσμευσή μας» τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Για ακόμη ένα «φρικτό» παράδειγμα της εντατικοποίησης των ρωσικών επιθέσεων, τη στιγμή που η Ουκρανία έχει αποδεχτεί μια άνευ όρων κατάπαυση του πυρός, έκανε λόγο η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ, Κάγια Κάλας, μετά το ρωσικό πυραυλικό πλήγμα στην καρδιά της πόλης Σούμι στα βόρεια της Ουκρανίας.

«Σπαρακτικές οι σκηνές από το Σούμι σήμερα το πρωί, καθώς οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν για την Κυριακή των Βαΐων μόνο και μόνο για να συναντήσουν ρωσικούς πυραύλους. Φρικτό παράδειγμα της εντατικοποίησης των επιθέσεων από τη Ρωσία, ενώ η Ουκρανία έχει αποδεχτεί μια άνευ όρων κατάπαυση του πυρός. Οι σκέψεις μου είναι με τον ουκρανικό λαό σήμερα» δήλωσε η Κάγια Κάλας, στο Χ (πρώην Twitter).

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Οι φωνές κατά του πολέμου στη Γάζα δυναμώνουν – «Δεν είναι πια για τη σωτηρία των ομήρων»

Διεθνή / Ισραήλ: Οι φωνές κατά του πολέμου στη Γάζα δυναμώνουν – «Δεν είναι πια για τη σωτηρία των ομήρων»

Εντός του Ισραήλ το μέτωπο που μέχρι πρόσφατα φαινόταν ενωμένο γύρω από την αναγκαιότητα της στρατιωτικής επέμβασης αρχίζει να παρουσιάζει σοβαρές ρωγμές
LIFO NEWSROOM
McDonald’s: Η μεγαλύτερη πτώση πωλήσεων από το 2020 – Προειδοποίηση για «αντιαμερικανικό αίσθημα» στο εξωτερικό

Διεθνή / McDonald’s: Η μεγαλύτερη πτώση πωλήσεων από το 2020 – Προειδοποίηση για «αντιαμερικανικό αίσθημα» στο εξωτερικό

Οι εσωτερικές έρευνες της εταιρείας καταδεικνύουν αυξανόμενο αντιαμερικανικό αίσθημα σε ορισμένες αγορές του εξωτερικού - ιδίως στη βόρεια Ευρώπη και στον Καναδά
LIFO NEWSROOM