Forbes: Οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο το 2025

Forbes: Οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο το 2025 Facebook Twitter
Φωτ.:Illustration by Neil Jamieson for Forbe
0

Μασκ, Ζούκερμπεργκ και Μπέζος παραμένουν σταθερά οι τρεις πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο, σύμφωνα με την ετήσια λίστα του Forbes με τα 200 ονόματα των δισεκατομμυριούχων.

Ο Έλον Μασκ παραμένει στην 1η θέση, με περιουσία που αγγίζει τα 342 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο 53χρονος δισεκατομμυριούχος από τις Ηνωμένες Πολιτείες έχει συνιδρύσει επτά εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων της Tesla, της SpaceX και της xAI.

Στη 2η θέση βρίσκεται ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ιδρυτής του Facebook, με καθαρή περιουσία 216 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Την 3η θέση καταλαμβάνει ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon, με 215 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Λάρι Έλισον της Oracle βρίσκεται στην 4η θέση με 192 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ο Μπερνάρ Αρνό, επικεφαλής της LVMH, ακολουθεί 5ος με 178 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο μεγαλοεπενδυτής Γουόρεν Μπάφετ κατέχει την 6η θέση, με περιουσία 154 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ οι συνιδρυτές της Google, Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, βρίσκονται στην 7η και 8η θέση αντίστοιχα, με 144 και 138 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Ισπανός Αμάνθιο Ορτέγκα, ιδρυτής της Zara, βρίσκεται στην 9η θέση με 124 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ο πρώην CEO της Microsoft, Στιβ Μπάλμερ, συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα με 118 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι διασημότητες με δις. του Forbes

Η λίστα των διασημοτήτων δισεκατομμυριούχων του Forbes για το 2025 περιλαμβάνει 18 αστέρες από τον χώρο της ψυχαγωγίας και του αθλητισμού, των οποίων η περιουσία εκτοξεύτηκε χάρη στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και τις στρατηγικές επενδύσεις. Ο Τζορτζ Λούκας, δημιουργός του Star Wars, ηγείται της λίστας με περιουσία 5,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ο θρύλος του ΝΒΑ, Μάικλ Τζόρνταν, ακολουθεί με 3,5 δισεκατομμύρια. Η Όπρα Γουίνφρεϊ και ο Βινς ΜακΜάχον βρίσκονται στην τρίτη θέση με 3 δισεκατομμύρια ο καθένας. Στη λίστα περιλαμβάνονται επίσης ο ράπερ και επιχειρηματίας Τζέι-Ζ (2,5 δισ.), η Κιμ Καρντάσιαν (1,7 δισ.), η Τέιλορ Σουίφτ (1,6 δισ.) και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς (1,3 δισ.). Άλλες διασημότητες, όπως ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, ο Μπρους Σπρίνγκστιν και ο Τάιλερ Πέρι, έχουν επίσης εξασφαλίσει μια θέση στη λίστα χάρη στα κέρδη από τις καριέρες τους και τις επενδύσεις τους.
 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΙ ΛΑΡΙΤΖΑΝΙ ΘΑΝΑΤΟΣ

Διεθνή / Ο θάνατος του Αλί Λαριτζανί βαθαίνει την κρίση στον πυρήνα της ηγεσίας του Ιράν

Ο θάνατος του δεν αποτελεί απλώς την απώλεια ενός ακόμη αξιωματούχου, αλλά έναν παράγοντα που βαθαίνει την κρίση στην ηγεσία του Ιράν, με πιθανές συνέπειες τόσο για την πορεία του πολέμου όσο και για τη συνολική σταθερότητα της χώρας
THE LIFO TEAM
Άντριου: «Θέλει να υποκλινόμαστε» - Οι πιο προκλητικές απαιτήσεις του κατά τη μετακόμιση

Διεθνή / Άντριου: «Θέλει να υποκλινόμαστε» - Οι πιο προκλητικές απαιτήσεις του κατά τη μετακόμιση

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η συμπεριφορά του ενισχύει την εικόνα ενός ανθρώπου που δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα, συνεχίζοντας να λειτουργεί με βάση τα προνόμια του παρελθόντος
THE LIFO TEAM
ΑΛΙ ΛΑΡΙΤΖΑΝΙ ΘΑΝΑΤΟΣ

Διεθνή / Γιατί ο θάνατος του Αλί Λαριτζανί μπορεί να είναι μεγαλύτερο πλήγμα από του Αλί Χαμενεΐ;

Η εξόντωση του Αλί Λαριτζανί δεν αφαιρεί απλώς μια ισχυρή προσωπικότητα από το ιρανικό σύστημα εξουσίας, αλλά απειλεί να διαταράξει τις εύθραυστες ισορροπίες μεταξύ στρατού, πολιτικής και διπλωματίας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑ ΡΟΜΠΕΡΤ ΚΕΝΕΝΤΙ ΤΖΟΥΝΙΟΡ

Διεθνή / ΗΠΑ: Δικαστής ακυρώνει τα σχέδια του Ρόμπερτ Κένεντι Τζ. για αλλαγές στο πρόγραμμα παιδικών εμβολίων

Δικαστής μπλόκαρε τις αλλαγές του Αμερικανού υπουργού Υγείας στο πρόγραμμα παιδικών εμβολιασμών, αναστέλλοντας παράλληλα τους διορισμούς του σε συμβουλευτική επιτροπή, σε μια απόφαση που χαρακτηρίζεται σημαντική για την προστασία της δημόσιας υγείας και ειδικά των παιδιών
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ CHELSEA ΡΟΜΑΝ ΑΜΠΡΑΜΟΒΙΤΣ

Διεθνή / Το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά κατά του Ρόμαν Αμπράμοβιτς για τα έσοδα από την πώληση της Chelsea

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος κατηγορείται ότι έχασε την «τελευταία ευκαιρία» να διαθέσει τα χρήματα για να βοηθήσει τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία
THE LIFO TEAM