Ρούλα Πισπιρίγκου: Ένοχη για τους θανάτους Ίριδας και Μαλένας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ένοχη για τους θανάτους Ίριδας και Μαλένας Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi
0

Σε δύο φορές ισόβια καταδίκασε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών την Ρούλα Πισπιρίγκου για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου άκουσε την απόφαση επί της ενοχής και επί της ποινής ψύχραιμη, ενώ στο δικαστήριο ήταν παρόντες συγγενικά της πρόσωπα αλλά και ο πρώην σύζυγος της και πατέρας των τριών κοριτσιών, Μάνος Δασκαλάκης.

Με την έναρξη της διαδικασίας σήμερα ανακοινώθηκε πως η μητέρα από την Πάτρα κρίθηκε ομόφωνα ένοχη για ανθρωποκτονία κατά συρροή σε βάρος της 3,5 ετών Μαλένας και της έξι μηνών Ίριδας.

Στη συνέχεια, το δικαστήριο ανακοίνωσε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για κάθε δολοφονία με την ποινή των διπλών ισοβίων να προστίθεται σε εκείνη που ήδη εκτίει η Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας.

Το δικαστήριο δέχθηκε τις παραδοχές της δικογραφίας που καταλογίζει στην κατηγορουμένη πως προκάλεσε ασφυκτικό θάνατο στην 3,5 ετών Μαλένα το 2019 και στην 6 μηνών Ίριδα το 2021.

Η απόφαση των δικαστών υιοθετεί την εισαγγελική πρόταση που ζήτησε ενοχή της 36χρονης για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της, με κίνητρο την παραμονή εντός του γάμου του πατέρα των παιδιών. «Έπνιξε τα παιδιά της για να συνεχιστεί ο γάμος της», είχε πει η εισαγγελέας.

 Υπενθυμίζεται ότι η 36χρονη εκτίει ποινή ισοβίων για τη δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης της Τζωρτζίνας, την οποία φέρεται να δηλητηρίασε με κεταμίνη. Στην υπεράσπιση της είναι η συνεργάτης του Αλέξη Κούγια, Αναστασία Μπάκα, η οποία χειρίζεται εξαρχής την υπόθεση στο πλευρό του εκλιπόντος.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πορεία υπέρ της Παλαιστίνης στην Αθήνα: Φωτοβολίδες έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ

Ελλάδα / Πορεία υπέρ της Παλαιστίνης στην Αθήνα: Φωτοβολίδες έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν μέσω κεντρικών οδών, πραγματοποιώντας μια συμβολική στάση έξω από την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών, προτού καταλήξουν στον τελικό τους προορισμό, την πρεσβεία του Ισραήλ στο Ψυχικό
LIFO NEWSROOM
Δολοφονία στη Σκύδρα: «Είχε φαντασιώσεις ότι του έκανε ζημία, τον έβριζε» λένε συγγενείς του δράστη

Ελλάδα / Δολοφονία στη Σκύδρα: «Είχε φαντασιώσεις ότι του έκανε ζημία, τον έβριζε» λένε συγγενείς του δράστη

Οι διαφορές των δύο ανδρών σύμφωνα με τις πληροφορίες ήταν χρόνιες και για αυτό η οικογένεια του 72χρονου ήταν εξαρχής ανήσυχη μετά την εξαφάνισή του - Τι υποστηρίζει η κόρη του θύματος
LIFO NEWSROOM