Ο Λαβρόφ πάει στην Τουρκία για να συζητήσει με τον Φιντάν για την Ουκρανία

Ο Λαβρόφ πάει στην Τουρκία για να συζητήσει με τον Φιντάν για την Ουκρανία Facebook Twitter
Σεργκέι Λαβρόφ και Χακάν Φιντάν / φωτ.: ΕΡΑ
0

Επίσημη επίσκεψη στην Άγκυρα θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Λαβρόφ και ο Τούρκος ομόλογός του Χακάν Φιντάν θα συζητήσουν θέματα διμερούς συνεργασίας, όπως το εμπόριο, η ενέργεια και ο τουρισμός.

Οι υπουργοί Εξωτερικών θα ανταλλάξουν επίσης απόψεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία με μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω διπλωματικών προσπαθειών και θα συζητήσουν τις πρόσφατες επαφές μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας και τη συμβολή της Τουρκίας στη διαδικασία αυτή.

Θα υπογραμμιστεί επίσης η ετοιμότητα της Τουρκίας να φιλοξενήσει μελλοντικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, όπως και τον Μάρτιο του 2022.

Περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της Συρίας και της Μέσης Ανατολής, θα εξεταστούν επίσης κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, ανέφεραν οι πηγές, προσθέτοντας ότι ο Φιντάν θα τονίσει το ψήφισμα της Άγκυρας για την πλήρη εκκαθάριση της Συρίας από τρομοκρατικά στοιχεία και θα υπογραμμίσει τη σημασία της διατήρησης της εδαφικής ακεραιότητας και της πολιτικής ενότητας της Συρίας.

Ο Τούρκος υπουργός θα επαναλάβει ότι η επιθετική προσέγγιση του Ισραήλ που απειλεί την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας είναι απαράδεκτη και θα τονίσει επίσης ότι η έναρξη των εργασιών ανοικοδόμησης είναι απαραίτητη για τη σταθερότητα της Συρίας.

Ο Φιντάν θα υπογραμμίσει επίσης ότι η κατάπαυση του πυρός στη Γάζα πρέπει να μονιμοποιηθεί και να αυξηθεί η ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα. Θα τονίσει επίσης ότι ο αναγκαστικός εκτοπισμός Παλαιστινίων από την πατρίδα τους είναι απαράδεκτος.

Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή μπορεί να επιτευχθεί μόνο με βάση μια λύση δύο κρατών, θα επαναλάβει ο Φιντάν κατά τη διάρκεια των συνομιλιών.

Ο Λαβρόφ επισκέφθηκε για τελευταία φορά την Τουρκία στις 18 Οκτωβρίου 2024, στο πλαίσιο της συνάντησης της Πλατφόρμας Περιφερειακής Συνεργασίας 3+3.

Ο Φιντάν και ο Λαβρόφ συναντήθηκαν τελευταία φορά στις 20 Φεβρουαρίου στο Γιοχάνεσμπουργκ στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της G20.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

«Aν δεν υποβάλω μήνυση, τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες Μεξικανές γυναίκες; Αν το κάνουν αυτό στην πρόεδρο, τι θα γίνει με όλες τις άλλες;», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού
LIFO NEWSROOM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΑΝΚΟ

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας εξομολογείται «βαθύ σεβασμό» για τον Φράνκο

Στα απομνημονεύματά του, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορεί επίσης τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, για εγκατάλειψη - «Είμαι ο μόνος Ισπανός που δεν έχει σύνταξη, μετά από σαράντα χρόνια υπηρεσίας» γράφει
LIFO NEWSROOM
ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM