Η πρώτη ομιλία της Κάμαλα Χάρις μετά τις εκλογές

Η πρώτη ομιλία της Κάμαλα Χάρις μετά τις εκλογές: Facebook Twitter
φωτ.: Getty Images
0

Η πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις έδωσε μια συγκινητική ομιλία στα 56α Image Awards του NAACP το βράδυ του Σαββάτου στην Καλιφόρνια, όπου παρέλαβε το βραβείο Chairman's Award του οργανισμού.

«Αυτή η οργάνωση δημιουργήθηκε σε μια στιγμή που η χώρα μας πάλεψε με την απληστία, την πίκρα και το μίσος. Και εκείνοι που σφυρηλάτησαν το NAACP, εκείνοι που μετέφεραν την κληρονομιά του προς τα εμπρός, δεν είχαν αυταπάτες για τις δυνάμεις που αντιμετώπιζαν - καμία ψευδαίσθηση για το πόσο δύσκολος θα ήταν ο δρόμος», είπε η Χάρις στη σκηνή στην πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση μετά την αποχώρησή της από τη θέση της αντιπροέδρου.

«Αλλά κάποιοι κοιτάζουν αυτή τη στιγμή και δικαίως αισθάνονται το βάρος της ιστορίας. Κάποιοι βλέπουν τις φλόγες στους ορίζοντές μας, τα νερά που ανεβαίνουν στις πόλεις μας, τις σκιές που μαζεύονται πάνω από τη δημοκρατία μας και ρωτούν, "Τι κάνουμε τώρα;" Αλλά ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε, γιατί το έχουμε κάνει στο παρελθόν, και θα το κάνουμε ξανά».

Συνέχισε: «Χρησιμοποιούμε τη δύναμή μας· οργανωνόμαστε, κινητοποιούμαστε, εκπαιδεύουμε και πρεσβεύουμε. Γιατί, βλέπετε, η δύναμή μας δεν προήλθε ποτέ από το να έχουμε έναν εύκολο δρόμο. Η δύναμή μας πηγάζει από την πίστη μας - πίστη στον Θεό, πίστη ο ένας στον άλλον και άρνησή μας να παραδοθούμε στον κυνισμό και την καταστροφή. Όχι γιατί είναι εύκολο, αλλά γιατί είναι απαραίτητο. Όχι επειδή η νίκη είναι εξασφαλισμένη, αλλά επειδή ο αγώνας αξίζει τον κόπο».

Το κοινό, το οποίο χειροκροτούσε την πρώην αντιπρόεδρο όταν ανέβηκε στη σκηνή, συνέχισε να χειροκροτεί καθ' όλη τη διάρκεια της ομιλίας της Κάμαλα Χάρις.

«Ενώ δεν έχουμε αυταπάτες για το τι αντιμετωπίζουμε σε αυτό το κεφάλαιο της αμερικανικής ιστορίας μας, αυτό το κεφάλαιο δεν θα γραφτεί απλώς από όποιον καταλαμβάνει το Οβάλ Γραφείο - ούτε από τους πιο πλούσιους ανάμεσά μας. Η αμερικανική ιστορία θα γραφτεί από εσάς, από εμάς - από εμάς τους ανθρώπους. Σας ευχαριστώ, ο Θεός να σας έχει καλά και ο Θεός να ευλογεί τις Ηνωμένες Πολιτείες», κατέληξε ο Χάρις.

Το βραβείο Chairman's Award τιμά άτομα που «διαπρέπουν στη δημόσια υπηρεσία και αξιοποιούν τις μοναδικές πλατφόρμες τους για να πυροδοτήσουν και να οδηγήσουν σε ουσιαστικές αλλαγές». Ο γεννημένος στο Όκλαντ Χάρις υπηρέτησε ως Γενικός Εισαγγελέας της Καλιφόρνια και Γερουσιαστής των ΗΠΑ προτού γράψει ιστορία ως η πρώτη γυναίκα, μαύρη Αμερικανίδα και Νοτιοασιάτη Αμερικανίδα που υπηρέτησε ως Αντιπρόεδρος (με τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν). Στη συνέχεια, το 2024, η Χάρις διεξήγαγε μια άλλη ιστορική εκστρατεία ως η πρώτη μαύρη και νοτιοασιάτισσα που προτάθηκε από μεγάλο κόμμα για πρόεδρος.

Στους βραβευθέντες με το συγκεκριμένο βραβείο περιλαμβάνονται η Αμάντα Γκόρμαν, ο Σάμιουελ Τζάκσον, ο αείμνηστος βουλευτής των ΗΠΑ Τζον Λιούις, η Ρούμπι Ντι, ο Ντάνι Γκλόβερ, ο Τάιλερ Πέρι, ο τότε γερουσιαστής Μπαράκ Ομπάμα, ο βουλευτής Μπέι Τόμσον, η βουλευτής Μαξίν Γουότερς.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι γλυκαίνει την Coca-Cola στις ΗΠΑ; Η ανάρτηση Τραμπ και η διπλωματική απάντηση της εταιρείας

Διεθνή / Τι γλυκαίνει την Coca-Cola στις ΗΠΑ; Η ανάρτηση Τραμπ και η διπλωματική απάντηση της εταιρείας

Η εταιρεία φέρεται να χρησιμοποιεί σιρόπι καλαμποκιού, το οποίο ο Τραμπ ζητά να αντικατασταθεί με «φυσική» ζάχαρη, στο πλαίσιο της καμπάνιας της κυβέρνησής του για μια «υγιέστερη» Αμερική
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Στο ναδίρ της 2ης θητείας του το ποσοστό των Αμερικανών που εγκρίνουν την πολιτική του για τη μετανάστευση

Διεθνή / Τραμπ: Στο ναδίρ της 2ης θητείας του το ποσοστό των Αμερικανών που εγκρίνουν την πολιτική του για τη μετανάστευση

Μόλις το 28% του δείγματος σε δημοσκόπηση απάντησε καταφατικά στο ερώτημα αν οι συλλήψεις μεταναστών σε χώρους δουλειάς σε εφόδους των αρχών είναι κάτι «καλό για τη χώρα», ενώ το 54% διαφώνησε
LIFO NEWSROOM
Χαμένος παράδεισος: Η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια στην Ευρώπη

Περιβάλλον / Οι «χαμένοι παράδεισοι» της Ευρώπης: Πώς η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια μας

Η έντονη ζέστη, οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής κάνουν τους πιο περιζήτητους προορισμούς της ηπείρου, τόπους προς αποφυγή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται επίθεση από υποστηρικτές του λόγω υποψιών ότι η κυβέρνησή του κρύβει λεπτομέρειες για τα εγκλήματα του Έπσταϊν για να προστατεύσει την πλούσια ελίτ — συμπεριλαμβανομένου του ίδιου
LIFO NEWSROOM