Η πρώτη ομιλία της Κάμαλα Χάρις μετά τις εκλογές

Η πρώτη ομιλία της Κάμαλα Χάρις μετά τις εκλογές: Facebook Twitter
φωτ.: Getty Images
0

Η πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις έδωσε μια συγκινητική ομιλία στα 56α Image Awards του NAACP το βράδυ του Σαββάτου στην Καλιφόρνια, όπου παρέλαβε το βραβείο Chairman's Award του οργανισμού.

«Αυτή η οργάνωση δημιουργήθηκε σε μια στιγμή που η χώρα μας πάλεψε με την απληστία, την πίκρα και το μίσος. Και εκείνοι που σφυρηλάτησαν το NAACP, εκείνοι που μετέφεραν την κληρονομιά του προς τα εμπρός, δεν είχαν αυταπάτες για τις δυνάμεις που αντιμετώπιζαν - καμία ψευδαίσθηση για το πόσο δύσκολος θα ήταν ο δρόμος», είπε η Χάρις στη σκηνή στην πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση μετά την αποχώρησή της από τη θέση της αντιπροέδρου.

«Αλλά κάποιοι κοιτάζουν αυτή τη στιγμή και δικαίως αισθάνονται το βάρος της ιστορίας. Κάποιοι βλέπουν τις φλόγες στους ορίζοντές μας, τα νερά που ανεβαίνουν στις πόλεις μας, τις σκιές που μαζεύονται πάνω από τη δημοκρατία μας και ρωτούν, "Τι κάνουμε τώρα;" Αλλά ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε, γιατί το έχουμε κάνει στο παρελθόν, και θα το κάνουμε ξανά».

Συνέχισε: «Χρησιμοποιούμε τη δύναμή μας· οργανωνόμαστε, κινητοποιούμαστε, εκπαιδεύουμε και πρεσβεύουμε. Γιατί, βλέπετε, η δύναμή μας δεν προήλθε ποτέ από το να έχουμε έναν εύκολο δρόμο. Η δύναμή μας πηγάζει από την πίστη μας - πίστη στον Θεό, πίστη ο ένας στον άλλον και άρνησή μας να παραδοθούμε στον κυνισμό και την καταστροφή. Όχι γιατί είναι εύκολο, αλλά γιατί είναι απαραίτητο. Όχι επειδή η νίκη είναι εξασφαλισμένη, αλλά επειδή ο αγώνας αξίζει τον κόπο».

Το κοινό, το οποίο χειροκροτούσε την πρώην αντιπρόεδρο όταν ανέβηκε στη σκηνή, συνέχισε να χειροκροτεί καθ' όλη τη διάρκεια της ομιλίας της Κάμαλα Χάρις.

«Ενώ δεν έχουμε αυταπάτες για το τι αντιμετωπίζουμε σε αυτό το κεφάλαιο της αμερικανικής ιστορίας μας, αυτό το κεφάλαιο δεν θα γραφτεί απλώς από όποιον καταλαμβάνει το Οβάλ Γραφείο - ούτε από τους πιο πλούσιους ανάμεσά μας. Η αμερικανική ιστορία θα γραφτεί από εσάς, από εμάς - από εμάς τους ανθρώπους. Σας ευχαριστώ, ο Θεός να σας έχει καλά και ο Θεός να ευλογεί τις Ηνωμένες Πολιτείες», κατέληξε ο Χάρις.

Το βραβείο Chairman's Award τιμά άτομα που «διαπρέπουν στη δημόσια υπηρεσία και αξιοποιούν τις μοναδικές πλατφόρμες τους για να πυροδοτήσουν και να οδηγήσουν σε ουσιαστικές αλλαγές». Ο γεννημένος στο Όκλαντ Χάρις υπηρέτησε ως Γενικός Εισαγγελέας της Καλιφόρνια και Γερουσιαστής των ΗΠΑ προτού γράψει ιστορία ως η πρώτη γυναίκα, μαύρη Αμερικανίδα και Νοτιοασιάτη Αμερικανίδα που υπηρέτησε ως Αντιπρόεδρος (με τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν). Στη συνέχεια, το 2024, η Χάρις διεξήγαγε μια άλλη ιστορική εκστρατεία ως η πρώτη μαύρη και νοτιοασιάτισσα που προτάθηκε από μεγάλο κόμμα για πρόεδρος.

Στους βραβευθέντες με το συγκεκριμένο βραβείο περιλαμβάνονται η Αμάντα Γκόρμαν, ο Σάμιουελ Τζάκσον, ο αείμνηστος βουλευτής των ΗΠΑ Τζον Λιούις, η Ρούμπι Ντι, ο Ντάνι Γκλόβερ, ο Τάιλερ Πέρι, ο τότε γερουσιαστής Μπαράκ Ομπάμα, ο βουλευτής Μπέι Τόμσον, η βουλευτής Μαξίν Γουότερς.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Διεθνή / Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τη διορισμένη από τον Μπάιντεν επικεφαλής «ανίκανη» και διέταξε την άμεση απομάκρυνσή της, μετά από δυσμενή έκθεση για την αγορά εργασίας.
LIFO NEWSROOM
Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας επέστρεψε τα χρήματα που του είχαν δανείσει επιχειρηματίες και ευγενείς για να καλύψει μια τεράστια φορολογική οφειλή το 2021. Πώς τα κατάφερε από την εξορία στο Αμπού Ντάμπι
LIFO NEWSROOM
Θύελλα για συνέντευξη με «νεκρό» μέσω AI – Το άβαταρ θύματος ένοπλης επίθεσης προκάλεσε αντιδράσεις

Διεθνή / Θύελλα για συνέντευξη με «νεκρό» μέσω AI – Το άβαταρ θύματος ένοπλης επίθεσης προκάλεσε αντιδράσεις

Σφοδρές επικρίσεις κατά του πρώην δημοσιογράφου του CNN Τζιμ Ακόστα, που πήρε «συνέντευξη» από εικονική αναπαράσταση 17χρονου θύματος του μακελειού στο Πάρκλαντ. Η συνέντευξη χαρακτηρίστηκε «μακάβρια», «χειριστική» και «τερατώδης»
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Διεθνή / Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Το Στενό της Μεσίνας θεωρείται μία από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές της Ευρώπης, στοιχείο που αποτέλεσε καθοριστικό λόγο για την απόρριψη του έργου στο παρελθόν
LIFO NEWSROOM
«Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Διεθνή / «Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Σύμφωνα με την κατάθεση του 16χρονου ανιψιού του, ο 37χρονος παγίδευε τα θύματά του, τα σκότωνε, τεμάχιζε τα σώματά τους, τα έκαιγε και στη συνέχεια ξεφορτωνόταν τα υπολείμματα σε σακούλες σκουπιδιών
LIFO NEWSROOM
Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Διεθνή / Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Από το Λάτσιο μέχρι το Σαλέντο και την Τοσκάνη, οι παραθαλάσσιες περιοχές βιώνουν πτώση της τουριστικής κίνησης. Πού οφείλεται η κρίση και ποιοι επηρεάζονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM