CBS: Ο Τραμπ ανακοινώνει ιδιωτική επένδυση πολλών δισ. δολαρίων για υποδομές τεχνητής νοημοσύνης

CBS: Ο Τραμπ ανακοινώνει ιδιωτική επένδυση πολλών δισεκ. δολαρίων για υποδομές τεχνητής νοημοσύνης Facebook Twitter
Ντόναλντ Τραμπ/ ΕΡΑ
0

Mια επένδυση του ιδιωτικού τομέα για την κατασκευή υποδομών τεχνητής νοημοσύνης στη χώρα, ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων πρόκειται να ανακοινώσει o πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Oι εταιρείες OpenAI, Softbank και Oracle σχεδιάζουν μια κοινοπραξία που θα αποκαλείται Stargate, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ. Τα στελέχη της εταιρείας θα διαθέσουν αρχικά 100 δισεκ. δολάρια και στη συνέχεια έως και 500 δισεκ. στο πρόγραμμα Stargate για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Τον Μάρτιο του 2024 ο ενημερωτικός ιστότοπος The Information έγραψε ότι οι εταιρείες αυτές επεξεργάζονται σχέδια για ένα κέντρο δεδομένων αξίας 100 δισεκ. δολαρίων που θα περιλάμβανε και έναν υπερυπολογιστή τεχνητής νοημοσύνης, τον Stargate, ο οποίος θα λειτουργήσει από το 2028. Η ταχεία υιοθέτηση της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης εκτόξευσε τη ζήτηση για κέντρα δεδομένων ικανά να διαχειριστούν πιο προηγμένες εργασίες από τα παραδοσιακά.

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι της ιαπωνικής πολυεθνικής Softbank, Μασαγιόσι Σον, της OpenAI Σαμ Άλτμαν και της Oracle Λάρι Έλισον αναμένεται να πάνε αργότερα σήμερα στον Λευκό Οίκο, αν και οι τρεις εταιρείες δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για κάποιο σχόλιο. Δεν είναι σαφές εάν η αποψινή ανακοίνωση συνδέεται με τη συνεργασία της Microsoft και της OpenAI που είχε ανακοινωθεί πρόσφατα.

Με πληροφορίες από Reuters και CBS

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΤΡΑΜΠ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ

Διεθνή / Σε αδιέξοδο ο Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ: Γιατί είναι «πολύ επικίνδυνο» το σχέδιό του για πολεμικά πλοία

Τα προβλήματα στα Στενά του Ορμούζ ξεκίνησαν μετά την 28η Φεβρουαρίου και τις αμερικανο-ισραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν, ξεκινώντας τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, φτάνοντας στην τρίτη εβδομάδα του
THE LIFO TEAM
ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δηλώνει ότι η Ουκρανία θέλει χρήματα και τεχνολογία σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια στη Μέση Ανατολή

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει ότι η βοήθεια που έχει σταλθεί «δεν πρόκειται για συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με το Ιράν»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Axios: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να διαρκέσει έως τον Σεπτέμβριο

Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή μετρούν ήδη δύο εβδομάδες και συνεχίζουν. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι οι επιθέσεις στο Ιράν θα διαρκέσουν 4 με 6 εβδομάδες. Γιατί όμως όλοι προβλέπουν μια μακροχρόνια κρίση;
THE LIFO TEAM